• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriALL Dünya Kimya Konferansı Sonuçlandı

40 kadar ülkeden kimya işçilerini temsil eden 200 dolayında delege 6-7 Mayıs günlerinde Almanya'nın Hannover kentinde bir araya geldi. IndustriALL Küresel Sendika'nın Dünya Kimya Konferansı'na katılan temsilciler sektördeki sorunları tartıştı ve sendikaların yaklaşımlarını belirledi.

13.05.2015

En dinamik gelişim içindeki ve yenilikçi sektörlerden biri olarak farklı sanayi kollarına hizmet veren kimya sanayisi küresel ekonomide önemli bir rol oynuyor. Sektörde özellikle son derece vasıflı işçiler istihdam ediliyor. Ne var ki bu durum, sektöre, diğer sektörlerdeki işçilerin ve sendikaların karşı karşıya olduğu sorunlara ve zorluklara karşı bağışıklık sağlamıyor.

Konferansa evsahipliği yapan Almanya maden, enerji, kimya sendikası IG BCE'nin Başkanı Michael Vassiliadis çalışma toplantısının açılışında şunları söyledi:

“Biliyoruz ki bazı ülkelerde ve bölgelerde insan haklarını ve sendikal hakları savunmak hâlâ tehlikeli, birçok ülkede insan sağlığına ve çevreye zarar verme pahasına kâr elde ediliyor. Ne var ki, çocuk ve köle emeğine karşı mücadelede ilerleme kaydetmeye ve hiçbir ayırım gözetmeden insana yakışır koşullar için toplu sözleşmeler bağıtlamaya birlikte ve dayanışma içinde devam edeceğiz.”

IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreteri Jyrki Raina ise şöyle dedi:

“IndustriALL, küresel sermayeye karşı uluslararası dayanışmada yeni bir güç olarak 2012'de kuruldu. O zamandan beri küresel sendikamız için her gün  mücadele ve kampanya günüdür.”

Katılımcılar şu konularda görüş alışverişi yaptılar: sürdürülebilirlik ve istihdam üzerindeki etkileri, sendikal ağlar, işçiler arasında dayanışmayı pekiştiren araç olarak küresel çerçeve sözleşmeler, sendikal örgütlenme ve kampanyalar, üye sayısının gerilemesi ve güvencesiz çalışmanın yaygınlaşması, iş sağlığı ve güvenliği.

Konferansın bitiminde, mevcut zorlukların üstesinden gelmek ve kimya işçileri arasında birliği ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla, katılımcılar, IndustriALL Küresel Sendika'nın şu stratejik hedefleri çerçevesinde bir eylem programı kabul etti: bütün dünyada sendikaları güçlendirmek, küresel sermayeye karşı koymak, işçilerin haklarını savunmak, güvencesiz çalışmaya karşı mücadele vermek, sürdürülebilir sanayi istihdamını sağlamak.

Katılımcılar, IG BCE'den Iris Wolf ile Brezilya sendikası Fequimfar-Força Sindical'dan Sergio Luiz Leite'yi IndustriALL'un kimya seksiyonu eşbaşkan seçtiler.

Dünya Kimya Konferansı'ndan önce, IndustriALL'un Küresel İlaç Sendikaları Ağı ve BASF Temsilcileri toplantıları yapıldı ve önümüzdeki dönemin gündemi görüşüldü.  

“Dünya Kimya Konferansı'na nitelikli tartışmalar, kararlılık ve dayanışma ruhu hâkimdi” diyen IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan şöyle devam etti: “Kimya sektöründeki üyelerimiz iddialı bir Eylem Programı ortaya koydu. Eylem programımız bu önemli sektörde küresel sendikal gücün temelini oluşturacaktır.”

Kaynak: IndustriALL Küresel Sendika

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı