• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriALL İletişimciler Forumu yapıldı

19-20 Haziran 2017 tarihlerinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de IndustriALL Küresel Sendika ve IndustriAll Avrupa Sendikası tarafından “İletişimciler Forumu” toplantısı yapıldı.

23.06.2017

IndustriALL Küresel Sendika ve IndustriAll Avrupa Sendikası tarafından düzenlenen “İletişimciler Forumu” 19-20 Haziran 2017 tarihlerinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapıldı. Toplantıya IndustriALL Küresel Sendika ve IndustriALL Avrupa Sendikasına üye sendikalardan 50'ye yakın temsilci katıldı.

Toplantıya Sendikamızdan Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik, Merkez Disiplin Kurulu üyemiz Eyüp Kahraman ve Dış İlişkiler Uzmanımız Rıza Köse katıldı.

Valter Sanches: Aramızdaki bağı daha da güçlendirmeliyiz!

IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreteri Valter Sanches ve IndustriAll Avrupa Sendikası Genel Sekreteri Luc Triangle tarafından açılışı yapılan Forum'un ana konusu küresel sendikal federasyonların hem üyeleri ile hem de genel olarak kolektif iletişim gücünü nasıl daha güçlü ve etkin hale getirebileceği üzerineydi.

Valter Sanches çok karmaşık zamanlarda yaşadığımızı ve 8 kişinin- bunlardan bir de IndustriALL'un müzakereler yaptığı Inditex patronu-  dünyanın yarısı ile aynı servete sahip olduğunu belirtti. Sanches medyayı bu az sayındaki zengini şirketlerinin kontrol ettğini söyleyerek sendikaların kendi iletişim araçlarını yaratmalarının önemini vurguladı.

İletişimi daha güçlü kılmak için sendikaların hangi araçları kullanabileceği, ana akım medyanın kısıtlamalarına karşı ne tür olanaklar yaratılabileceği, kendi sendikal hikayemizi hem yerel hem ulusal hem de uluslararası alanda nasıl daha etkin anlatabileceğimiz forumda tartışılan konular arasındaydı.

Medyada sendikaların sesinin nasıl daha iyi duyurulabileceği, mevcut sıkıntıların uluslararası alanda nasıl daha etkin anlatılabileceği, iletişim alanında küresel anlamda sendikalar arası dayanışma ve desteğin hangi araçlar ile sağlanacağı hem tek tek sendikalar tarafınfan sunuldu hem de forumda düzenlenen grup çalışmaları ile tartışıldı.

Mustafa Mesut Tekik: İletişimde geleneksel ve yeni teknikleri birlikte kullanabiliriz!

Sosyal medyanın kullanımı ve sosyal medya ile küresel dayanışmanın daha da hızlı ve etkili hale getirileceği tartışmalarına katılan Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik medyanın daha çok sermayedarların elinde olduğunu, sermaye medyasının yıllardır sendikacıları ve sendikaları itibarsızlaştırdığını belirtti.

Geleneksel iletişim araçlarının hem sendikaların kendi üyeleri ile iletişimi sağlamada hem de uluslararası dayanışmada hâlâ etkin bir konuma sahip olduğunu belirten Tekik, sermayenin elinde olan geleneksel iletişim araçlarına karşı sosyal medyanın sendikal dünya tarafından alternatif bir iletişim ağı olarak kullanılabilirliği üzerinde durdu.

Katılımcılar genel olarak sendikaların; gazeteler, dergiler, basın bildirileri, broşürler, kitaplar ve el ilanları gibi bütün bu geleneksel iletişim tekniklerini kullandığını, ulusal ve küresel sendikal hareketin son dönemde bu geleneksel tekniklerle birlikte facebook, twitter, flickr, youtube ve instagram gibi sosyal medya araçlarına yöneldiğini belirtti.

Bu alanları iyi kullanan sendikaların hızlı ve zamanında kurdukları iletişimle küresel sendikal örgütlenmede karşılıklı ihtiyaç duyulan küresel sendikal dayanışmayı daha etkin kullandığına değinildi. Bu nedenle, IndustriALL Küresel Sendika ve IndustriAll Avrupa Sendikasından toplantıya katılanlar daha önceden kurulan iletişimciler ağının daha aktif hale getirilmesini belirtiler.