• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

23 MART'TA TRAKYA'DA "ARTIK YETER"DİYECEĞİZ:

İŞÇİ SINIFI SENDİKAL GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU ÖNCÜLÜĞÜNDE AYAĞA KALKIYOR

Sendikamızın da bileşenlerinden birisi olduğu Sendikal Güçbirliği Platformu 23 Mart 2013 Cumartesi tarihinde, Lüleburgaz'da yapacağı büyük mitingle işçi sınıfının yaşadığı baskılara, kuralsızlık ve güvencesizliğe artık yeter! diyecek. Petrol-İş özel bir önem verdiği bu mitinge Marmara bölgesindeki şubelerinin desteğiyle geniş bir katılımı hedefliyor. Sendikamızın Trakya ve İstanbul şubelerinin yanısıra; Bursa, Bandırma, Gebze, Kocaeli ve Düzce şubelerimizden de üyelerimizin mitinge katılmaları için gerekli organizasyon yapılıyor.

11.03.2013

Sendikamızın da bileşenlerinden birisi olduğu Sendikal Güçbirliği Platformu 23 Mart 2013 Cumartesi tarihinde, Lüleburgaz'da yapacağı büyük mitingle işçi sınıfının yaşadığı baskılara, kuralsızlık ve güvencesizliğe artık yeter! diyecek. Petrol-İş özel bir önem verdiği bu mitinge Marmara bölgesindeki şubelerinin desteğiyle geniş bir katılımı hadefliyor. Sendikamızın Trakya ve İstanbul şubelerinin yanısıra; Bursa, Bandırma, Gebze, Kocaeli ve Düzce şubelerimizden de üyelerimizin mitinge katılmaları için gerekli organizasyon yapılıyor.

Konuyla ilgili olarak Sendikal Güçbirliği Platformu dönem sözcüsü  Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş şu açıklamayı yaptı:

"KURALSIZ GÜVENCESİZ ÇALIŞMAYA HAYIR!  TAŞERON İŞÇİLİĞİNE SON!” MİTİNGİ

Çalışanların sorunlarının daha da ağırlaştığı, sendikal hak ihlallerinin daha da büyüdüğü bir dönemden geçiyoruz.

İktidara geldiğinden bu yana emeğin haklarını ortadan kaldırma ve budama siyaseti yürüten AKP yeni hak gasplarına hazırlanıyor.

AKP, çalışma yaşamında emeğin vahşice sömürülmesinin önemli araçlarından biri haline gelen taşeron sistemini tüm sektörlere ve tüm işyerlerine yayma, yaygınlaştırma hedefiyle yasal düzenleme hazırlığında.

Bölgesel asgari ücret yoluyla çalışanların ücretlerini daha da aşağı çekme peşinde.

Çalışanların sahip olduğu en eski ve en önemli kazanımlardan biri olan kıdem tazminatını fon maskesi altında tasfiye amacında.

Ağır ve güvencesiz çalışma koşulları altında ranza ile tezgah arasına sıkıştırılmış bir hayat sürdüren emekçiler, adına iş kazası denilen cinayetlerde yaşamdan koparılıyor.
Kötü çalışma ve yaşama koşullarına itiraz eden, bu koşulları değiştirmek için sendikalarda örgütlenen emekçiler kolayca işten çıkarılıyor, hükümet de sendikal örgütlenmeyi daha da zorlaştıracak adımlar atıyor. Sendikal güvenceleri de daraltıyor.

AKP iktidarı ve sermaye, emeğin haklarına, sendikal hak ve özgürlüklere karşı yürüttükleri saldırıda cesareti büyük ölçüde emek örgütlerinin sessizliğinden alıyorlar.

Biz Sendikal Güç Birliği Platformu olarak bu sessizliği bozmak için sokaklara çıkacağız. Emeğin haklarını gasp edenlere, çalışanların sahip olduklarına göz dikenlere karşı artık yeter demek için meydanları dolduracağız.

Sağlığımızı, çocuklarımızın geleceğini kazanç kapısı yapanlara, çalışma hayatını kuralsız, güvencesiz hale getirerek işyerlerini çalışma kampına dönüştürmek isteyenlere karşı alanları dolduracağız.

Taammüden işlenen ve katillerinin korunduğu iş cinayetlerine karşı artık yeter demek için yollara döküleceğiz.

Sendikal Güç Birliği Platformu olarak 23 Mart 2013 Cumartesi günü Lüleburgaz’da Trakya Bölge mitingi yapacağız.

Kula kulluk isteyen bu iktidara ve onun uygulamalarına karşı öfkesini, tepkisini, itirazını dile getirmek isteyen herkesle bu mitingde birlikte olmak istiyoruz.

İşçileri, işsizleri, kamu çalışanlarını, esnafı, çiftçileri, gençleri, kadınları, emek ve meslek örgütlerini mitingimize güç katmaya, hep birlikte “Artık Yeter” demeye davet ediyoruz.

Bilal Çetintaş
Kristal-İş Genel Başkanı
SGBP Dönem Sözcüsü