• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'İşçi Sınıfının Süleymanı'nı mezarı başında andık

Süleyman Hocamızı, ölümünün 1. yıldönümü günü olan 19 Mayıs 2008'de (dün) yalnız bırakmadık.

20.05.2008

Süleyman Hocamızı, ölümünün 1. yıldönümü günü olan 19 Mayıs 2008'de (dün) yalnız bırakmadık. Hayatını işçi sınıfına, sınıf mücadelesine adamış; yaşamı boyunca özgürlük, eşitlik ve adalet için mücadele etmiş, daha iyi bir toplum yaratabilmenin yolunun örgütlü olmaktan geçtiğini ömrü boyunca vurgulamış işçi sınıfının Süleymanı'nı ölümünün birinci yıl dönümünde andık.

Saat 11:00'de Zincirlikuyu'daki mezarı başında yapılan anmada Süleyman hocanın ailesi, uzun yıllar görev yaptığı sendikamızın Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve Genel Sekreteri Mustafa Çavdar ile çalışanlar, sanatçılar ve hocanın her zaman çok önem verdiği gençler vardı.

Anma Genel Başkan Mustafa Öztaşkın'nın katılanları bir dakikalık saygı duruşuna davet etmesiyle başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Öztaşkın kendisinin de Süleyman hocanın bir öğrencisi olduğunu belirterek işçi sınıfı mücadelesine ondan öğrendikleri ile katkıda bulunduğunu belirtti.

Öztaşkın sendikamızın ondan çok şeyler öğrendiğini, onun yetiştirdiği insanların toplumun en ön safında olduklarını ve hep birlikte Süleyman hocanın mücadelesini daha da ileriye taşıyacaklarını vurgulayarak sözlerine son verdi.

Daha sonra sözü alan eşi Fatma Üstün, hocanın ölümü üzerine bir işçi tarafından yazılmış şiiri okudu. Süleyman Üstün'ün toplumu kendi başına kavrayan bir yeteneğe sahip olduğunu belirten kızı Ülkü hanımın yaptığı konuşmadan sonra sözü alan ressam Şakir Sağlam Süleyman hocanın yaptıklarıyla toplumdaki önemini vurguladı.

Daha sonra bir konuşma yapan TÜM-İGD (Tüm İlerici Gençlik Derneği) temsilcisi, Süleyman hocanın gençliğe her zaman özel bir önem verdiğini söyledi; onu tanımış olmaktan dolayı çok büyük kıvanç duyduklarını ve ondan devraldıkları bayrağı daha ileriye taşıyacaklarını belirtti.

Anma saat 12:00 sularında sona erdi. Anmaya, işçiler, kadınlar, gençler, onu tanıyanlar ve sevenleri katıldı. Gelemeyenler ise anma sırasında mesajlarını ilettiler. Petrol-İş Sendikası olarak Süleyman hocaya sözümüz, gelecek yıl yine yanı başında olacağız. Onu unutmayacağız, unutturmayacağız.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı