• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İşçiler TIR’ları vermedi

20.01.2015

Batman TPAO işçileri, ağır nakliyat ünitesindeki altı TIR’ın Ankara’ya götürülmesine izin vermedi. Özelleştirme hedefiyle ünitelerin küçültülmesine tepki gösteren işçiler iş bıraktı.

Batman’da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda (TPAO) bazı ünitelerin küçülmesine ve üretim araçlarının Ankara’ya götürülmek istenmesine tepki gösteren işçiler, dün iş bırakarak eylem yaptı. İşçiler, Ankara’ya götürülmek istenen TIR’ların çıkışına izin vermedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın “2018’e kadar TPAO kademeli olarak özelleştirilecek” açıklamasının ardından, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki bazı ünitelerde küçülmeye gidilmesi işçilerin tepkisini çekti. İşçiler ve Petrol-İş Sendikası yöneticileri, dün ağır nakliyat ünitesindeki altı TIR’ın Ankara’ya götürülmesini engelledi. Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, ağır nakliyat ünitesinde geçen yıl 2 milyon liralık onarımın yapıldığını belirterek, “TPAO şimdi bu üniteyi müteahhide devretmek istiyor. Bunun bir ayağı da, bu ünitedeki araç gereçleri Ankara’ya çekmek. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

‘ÖZELLİŞTİRMEYE HAYIR'

Ankara’daki TPAO Genel Müdürlüğü’ne götürülmek istenen altı TIR’ın çıkarılmasına engel olan işçilerin eylemlerini sürdüreceklerini duyuran Tekik, “Bu araçlar Ankara’ya giderse bu ünite de özelleştirilmiş olacak. TPAO’nun küçülmesine yönelik politikalara izin vermemeye dönük eylemlere de başlayacağız. İşçiler mesainin ilk gününde işbaşı yapmadı. Diğer ünitelerdeki işçiler de eylem yaptı. TPAO’nun önemli ünitelerinden ağır nakliyatın özelleştirilmesine hayır diyoruz” diye konuştu.

Kaynak: BirGün Gazetesi

http://birgun.net/news/view/isciler-tirlari-vermedi/12247