• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Şişecam İşçileri Kararlı:

İŞÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!

Şişecam işçileri 20 Haziran'da çıktıkları grevin ertelenmesinin ardından bugün Şişecam merkezine bir yürüyüş  gerçekleştirdi. Sendikamızın da destek verdiği yürüyüş coşkulu geçti.

18.07.2014

Grevi ertelenen Şişecam işçileri bugün  Kanyon AVM önünde bir araya gelerek Levent'te ki Şişecam Merkezine bir yürüyüş gerçekleştirdi. Farklı sendika ve siyasi partilerin de destek verdiği yürüyüşe sendikamızdan mali sekreterimiz İbrahim Doğangül ve Petrol-İş çalışanları katıldılar. Ayrıca  Kristal-İş Başkanı Bilal Çetindaş, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, SGBP dönem sözcüsü ve Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Tez-Koop-İş Sendikası, Deriteks Sendikası, Genel Maden-İş Sendikası, TGS, Basın-İş, Tümtis, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, TKP 12. Kongre ÖDP, EMEP, UİDER ve BDS, EHP,  de yürüyüşte yer aldı. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun da destek verdiği eyleme, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Kamber Saygılı da katıldı.

Yürüyüş için  Levent Kanyon Alışveriş Merkezi önünde toplanılıp, Şişecam merkezine doğru yürüyüş yapıldı. Coşkulu geçen yürüyüşte işçiler “Gün gelecek devran dönecek Şişecam işçiye hesap verecek”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Grevi işgal, direniş” sloganları attı.  

Biz bitti demeden bitmeyecek

Şişecam Merkezi'nin önünde işçilere seslenen Kristal-İş Başkanı Bilal Çetintaş, Şişecam yönetiminden sadaka değil, hakkımızı istiyoruz dedi. Bakanlık koridorlarında çözüm arama işini  bir kenara bırakın diyen Çetintaş, “İş istiyorsanız, verimlilik istiyorsanız taleplerimize kulak verin, biz bitti demeden bu sözleşme bitmeyecek” dedi.