Basına ve kamuoyuna.....

IŞİD Katliamını kınıyoruz

26.06.2015

Güney sınırlarımızı bir süredir tehdit eden IŞİD, 25 Haziran sabahı sınırlarımıza yakın bir bölgeden Kobani'ye bombalı araçlarla saldırdı. Saldırıda çoğu çocuk, kadın ve yaşlı en az 150 kişi yaşamını yitirirken, 175 kişi de yaralandı. Yaralıların bir kısmı Suruç ve Diyarbakır hastanelerinde tedavi altına alındı.

Bu saldırı ile IŞİD'in katiller sürüsü olduğu gerçeği  bir kez daha ispatlanmıştır. Topraklarına, özgürlüklerine ve yaşama haklarına sahip çıkmak için mücadele eden  bir halkı yok etmeye çalışan  İŞİD ve onun destekçileri  uluslar arası ölçekte bir savaş, bir insanlık suçu işlemiştir.

Petrol-İş Sendikası olarak İŞİD çeteleri tarafından Ramazan ayında gerçekleştirilen sivil halka yönelik bu vahşice katliamı şiddetle kınıyor, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Güney sınırımızda akrabaları ve yakınları olan halkımıza geçmiş olsun diliyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu