• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İSİG Meclisi'nden BEDAŞ işçilerine ziyaret

18.11.2014

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, BEDAŞ önünde direnişi sürdüren enerji işçilerini ziyaret ederek can güvenliği için mücadelenin önemini vurguladı.

İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclisi, bugün saat 18.30'da BEDAŞ önünde direnişlerini sürdüren işçilerle buluştu. Direniş çadırındaki karşılamada ilk olarak İSİG Meclisi'nden Dr. Coşkun Canıvar konuştu. İş cinayetlerinin arttığı bir dönemde iş cinayetlerine karşı mücadele ettiği için işten atılan BEDAŞ işçilerinin yanında olduklarını vurguladı. Canıvar, işçi güvenliği mücadelesinin işçi sınıfının odaklanması gereken bir konu olduğunu vurgulayarak sözü İSİG Meclisi sözcüsü Murat Çakır'a bıraktı.

Çakır, Enerji-Sen'in işçi güvenliği mücadelesini içselleştirdiğini belirterek BEDAŞ'ı devralan Cengiz Limak ve Kolin şirketlerinin iş cinayetlerindeki sorumluluklarına değindi.

Enerji Sen Genel Başkanı Ali Duman da ziyaretçileri selamlarken CLK gurubundaki şirketlerini; doğa talanı ve peşkeş ihalelerini alan “Yeni Türkiye sermayesi” olarak tanımladı. İş cinayetlerinin Türkiye'nin kronik tablosu olduğunu belirten Duman, Soma'dan bugüne 600 işçinin daha katledilmesini teşhir etti.

Duman, 5 yıldır BEDAŞ'ta işçi güvenliği önlemleri alınması için mücadele ettiklerini ve bu mücadeleyi kırmak için 26 işçinin işten atıldığını söyledi.
Kontrol kalemi istedik işten atıldık

Duman'ın ardından BEDAŞ direnişçileri söz alarak kararlılıklarını ifade etti. Kontrol kalemi gibi en temel işçi güvenliği ihtiyaçlarını istedikleri için işten atıldıklarını söylediler.

Son olarak İSİG Meclisi'nden Dr. Ali Çerkezoğlu söz alırken Gezi Direnişi'nden bugüne direniş ve dayanışmanın önemini vurguladı. Ziyaret “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!” sloganı atılarak bitirildi.

Kaynak: Kızıl Bayrak / İstanbul
 

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı