• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ITUC da 'Sendikalı Ol' dedi

Türkiye’de Petrol-İş Sendikası'nın başlattığı, “Sendikalı Ol” kampanyasından sonra bir kampanya da Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC’tan geldi. ITUC, 24 Mart 2010’da gençleri örgütlemek ve sendikalaşma bilincini artırmak için hazırladığı uluslararası iletişim kampanyasının duyurusunu yaptı.

12.04.2010

Türkiye’de Petrol-İş Sendikası'nın başlattığı, Halil Ergün ve Meral Okay’ın destek olarak filmlerinde rol aldığı “Sendikalı Ol” kampanyasından sonra bir kampanya da Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC’tan geldi. ITUC, 24 Mart 2010’da gençleri örgütlemek ve sendikalaşma bilincini artırmak için hazırladığı uluslararası iletişim kampanyasının duyurusunu yaptı.

Kampanyada mecra olarak filmler, sosyal ağlar ve posterler kullanılıyor.  Çizgi film tekniğiyle hazırlanan filmlerin kahramanı adı “Her Şeyden Bihaber Joe olan sevimli, minik  bir köpek. (Kampanya bilgi ve filmleri:  www.ituc-csi.org   web sitesindeki youth.ituc-csi.org adresinden takip edilebilir.)

Joe diskoda eğlenirken gaipten gelen bir dış sesle dünyanın ahvali hakkında uyarılıyor ve dünyanın dört bir yanındaki haksızlıklarla mücadeleler hakkında bilgilendiriliyor. Filmler "Sen de dünyayı değiştirebilirsin" çağrısı ile bitiyor.

Türkiye’de sendikal hakları konu alan ilk iletişim kampanyası geçtiğimiz Haziran'da Petrol-İş Sendikası tarafından başlatılmıştı.

Televizyon filmleri, gazete ilanları ve açıkhava mecraları kullanılarak yaygınlaştırılan kampanyada Meral Okay ve Halil Ergün gönüllü olarak rol almışlar, afiş ve posterlerde de sendika üyesi işçiler görev almıştı.

“Sendikalı Ol” kampanyası geçtiğimiz Haziran ayından beri çeşitli illerde aralıklı olarak devam ediyor.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU  

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı