• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İzmir'de işçiler taşerona karşı eylemlere devam ediyor

22.09.2014

DİSK'e bağlı Genel-İş üyesi park bahçe işçileri taşeron firmanın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne girmemesi için yaptıkları eylemlere devam ediyor.

İşçiler 22 Eylül günü yapacakları eylem öncesi İzmir yerelinde duyarlılığı arttırmak için ilçelerde eylemler düzenliyor. Bu kapsamda bu akşam Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesinden Gündoğru Meydanına yüründü.

“Taşerona hayır” , “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atan işçiler taşeronu İzmir’e sokmamakta kararlı olduklarını dile getirdiler.

Gündoğdu meydanında kısa bir konuşma yapan Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, “Buradan sesleniyoruz aylardır alanlarda söyledik ekmekten başka kaygımız yok, ama eğer burada ekmeğe el uzatırsanız altından kim çıkarsa çıksın bedelini ödemeye hazır olsun” diyerek taşeron firmanın İzmir’e girmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Çalışmaktan utanmıyoruz, kendi ülkemizde kiralık işçi olmaktan utanıyoruz. Oysa bu ülkenin emekçileri Türkiye’nin de dünyanın da her şeyin de en güzeline layıktır” diyerek mücadeleyi her alanda vermeye devam edeceklerini ifade etti.

İzmir/EVRENSEL