• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İş kazası sonunda kabul edildi

Kolombiyalı işçi Rubén Montoya kendisini çalışamaz hale getiren iş kazası nedeniyle  emekli maaşı ve diğer sosyal haklarını almak için sigorta şirketi ve Tenaris Tubo Caribe adlı işveren şirketine karşı son 13 yıldır mücadele veriyordu. Sonunda Aralık başlarında bir çözüme varıldı.

16.12.2014

Kolombiya'daki Tenaris fabrikasında 13 yıl önce geçirdiği iş kazasından bu yana Rubén Montoya tam anlamıyla bir hayat memat mücadelesi verdi. İş kazası sonucunda Rubén çalışamayacak derecede sakatlandı, ama işveren emekli maaşını ve diğer sosyal haklarını ödemeyi şimdiye kadar reddetti. Montoya açlık grevi yaptı ve kapıldığı umutsuzluk nedeniyle iki kez intihara girişti.  

Sonunda, IndustriALL Ktresel Sendika üyesi FETRAMECOL'a bağlı sendika SINTRATUCAR'ın girişimleri ve Tenaris Dünya İşçi Konseyi ile LabourStart'ın sağladığı yığınsal destek sayesinde bir çözüme varıldı. Montoya emekli maaşını alabilecek.

IndustriALL genel sekreter yardımcısı Fernando Lopes şöyle dedi:

“Çözüme varılmasından ve Montoya'nın sonunda hak ettiği emekli maaşını almasından memnuniyet duyuyoruz. Ama bunun için bunca zaman geçmesi korkunç bir şey ve Montoya çok büyük bir bedel ödedi.”