• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Vefat

KİPLAS Yönetim Kurulu Başkanı Refik Baydur hayatını kaybetti

TİSK'in Onursal Başkanı da olan KİPLAS Yönetim Kurulu Başkanı Refik Baydur, 87 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

19.09.2016

İşveren sendikacılığının duayen ismi Refik Baydur 1929 yılında Erzincan, Tercan’da doğdu. İlkokulu Tercan ve Kırşehir’de ortaokulu Kars’ta liseyi de Erzurum’da Erzurum Lisesinde bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 1953-1957 yılları arasında Akbank ve Pamukbank’ta çalıştı. 1957 yılından itibaren özel sektörde muhtelif şirketlerde müdür, genel müdür ve murahhas azalık yaptı. Refik Baydur Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikasında (KİPLAS) 1963’ten bu yana Yönetim Kurulu Üyeliği, 1977’den bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüş, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) 15 yıl Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Türkiye çalışma hayatına ve bir dönemin siyasetine de damga vuran bir isim olan Refik Baydur, yaşamı boyunca işçi-işveren ilişkilerinin en kritik anlarında da önemli roller üstlendi. Ülkemizde kimya sektörünün gelişmesi noktasında çok değerli katkıları bulunan, işçi-işveren barışının sağlanması hususunda yapmış olduğu çalışmalarıyla, işverenler kadar emekçi kesimin de takdirini toplamış değerli büyüğümüze Allah'tan rahmet, yakınlarına ve KİPLAS üyeleri nezdinde, çalışma hayatının tüm paydaşlarına başsağlığı diliyoruz.