Temsilciler Kurulu

Kırıkkale Şube Temsilciler Kurulu Yapıldı

Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Kırıkkale Şubemizin salonunda gerçekleşen toplantıya katıldı.

26.08.2016

Kırıkkale Şubemizin Temsilciler Kurulu Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut'un katılımıyla  26 Ağustos  Cuma  günü Kırıkkale Şube binamızda yapıldı.

Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesi aşağıda yer almaktadır.

Temsilciler Kurulu

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında peş peşe gelen hain saldırılarla onlarca sivil asker ve polisimizin şehit edildiği ülkemizin birliğini, dirliğini hedef alan  menfur olayların yaşandığı bir dönemde şube temsilciler kurulumuzu yapmaktayız.

Ülkemiz başta olmak üzere bölgemizi ve enerji kaynaklarını kontrol etmeyi ve sahip olmayı hedefleyen emperyalist güçler taşeron örgütler vasıtasıyla terörü bir araç olarak kullanmakta bölge halklarını mezhep, din ve etniste üzerinden birbirilerine kırdırmakta ve kendi geleceklerini planlamaktadır.

15 Temmuz darbe girişimine  karşı başta emekçiler olmak üzere tüm halkımız dimdik durmuştur.Önceki darbelerin biz emekçilere öğrettiği haklarımızın gasp edilmesidir, hal böyle olunca demokrasiden gücünü alan bizlerin  her türlü demokrasi dışı oluşumların karşısında olmaktır.

Ancak darbe bahane edilerek ülkede bir cadı avı yaşanması ve darbecilerin dışında  darbelerle ve her türlü yasa dışı yapılanmanın içerisinde olmayan işçi,memur, kamu çalışanı ,yoksul insanların ekmeğinden olmasını; darbe girişimini fırsata çevirerek emekçilerin sırtına bireysel emeklilik sistemi ,kamu mallarının satılarak yok olmak üzere olan kamunun tamamen ortadan kaldırılmasına, kamu kaynaklarının yabancı sermayeye peşkeş çekilmesine karşı çıkmak  ülkemiz ve kendi geleceğimiz için işçiler olarak en temel görevimizdir.

Ülkemizin en sıkıntılı en olumsuz günlerinde bizlerin dikkati ve duyarlılığı bu sıkıntılara dönüşmüşken ,siyasal iktidarlar ve sermaye boş  durmayacak kendi çıkarına olan yasaları gece yarılarında nasıl çıkarttığını geçmiş tecrübelerimizden biliyoruz.

Yıllardır elde ne var ne yok kamu mallarını satarak ekonomiye yeni kaynaklar aktaran özelleştirme idaresi başkanlığı özelleştirecek kamu kurumu kalmayınca gözünü kamu arazilerine dikmiştir. Her ne kadar şimdilik meclis gündeminden çekilse de kamu varlık satışının ülkenin bu kaos ortamında gündeme gelmesi, ülkemizde üretimden gelir sağlama modelinden ziyade eldeki kaynaklardan elde edilen rantın kamu harcamalarında kullanılması ayrı bir fırsatçılıktır.

Yaşanan tüm bu sıkıntıların bedelini ödüyorsak bu yaşananlarla ilgili söz söyleme hakkınada sahip olmalıyız. Bizleri ilgilendiren tüm konularda tarafların ortak fikir ve görüşleri alınmalı çözümlerde bu temelde oluşturmalıdır.

22 Ağustos’a Bursa şubemize bağlı gemlik gübre fabrikasında hak grevine çıkan ve işverenin sendika düşmanlığına karşı direnen işçi kardeşlerimize dayanışma duygularımızı iletiyoruz.

Temsilciler kurulumuz başta son terör olaylarında olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla minnetle anar, kendilerine Allah tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şubesi