Kırıkkale Şubemizin 1 Mayıs Kutlamaları

04.05.2016

1 Mayıs Bayramı Kırşehir'de sendikamızda örgütlü Petlas'ta çalışan üyelerimizin yoğun katılımı ile  sendikamız temsilciliği önünde basın açıklaması yapılarak gerçekleşti.
Burada ilk konuşmayı Petlas İşyeri temsilcimiz Mehmet Doğan gerçekleştirdi. Doğan konuşmasında 10 gün önce Petlas’ta yaşanan ve Petlas'tan Kırşehir’e gece vardiyasında yapılan yürüyüşte kendisine verilen destekten dolayı teşekkür etti.

Mehmet Doğan'ın ardından Başkan Yardımcımız Murat Kaya bir konuşma yaptı. Petlas işçilerinin her koşulda birlik olmasını ve sorunlarını birlik içerisinde çözmeleri gerektiğini vurguladı.

Başkan Yardımcımızın ardından Şube Başkanımız Recep Sefer bir konuşma yaptı. Şube Başkanımız konuşmasında bugünün sadece bayram olmadığını sorunların konuşulduğu dayanışmanın pekiştirildiği bir gün olduğuna değindi. Bugün tüm dünyada milyonlarca emekçinin  din, dil, ırk, mezhep siyasi düşünce ayrımı yapmadan emek, dayanışma adına sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya özlemiyle bir araya geldiklerini belirtti.

Sorunların her geçen gün arttığını hükümetin kıdem tazminatını  gasp etmek, kiralık işçi yasasıyla kölelik düzenini yeniden kurgulamak ve çalışanların geleceğini karartmak istediğini belirtti.

Petlas işçilerinin 30 yıldır taşeron işçilik sorunu ile mücadele ettiğini vurgulayan Sefer, bu sorunun bugün çözüm konusunda ülkede getirilmek istenen düzenlemelerin ise beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu söyledi.

Kırşehir'de yapılan 1 Mayıs kutlamalarında daha sonra müzik eşliğinde halaylar çekildi.

Kırıkkale Şubemize bağlı Tüpraş ve MKEK Barut Fabrikası'nda çalışan üyelerimiz ise Kırıkkale’de bulunan sendikaların kutlama basın açıklamasına katıldılar. Kırıkkale'de yapılan kutlamalarda 1 Mayıs’ın emek ve dayanışma günü olduğu vurgulandı ve işçilerin sorunları dile getirildi.