• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kocaeli şehitleri için yürüdü

10.09.2015

Kocaeli Teröre Karşı Birlik Platformu önderliğinde gerçekleştirilen ''Şehide saygı teröre lanet'’ yürüyüşüne Petrol-İş Kocaeli şubemiz  Tüpraş, Gübretaş ve Shell işyerinde çalışan üyeleri ile destek verdi. Birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti ile yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüş için Merkez Bankası önünde toplanan vatandaşlar Yürüyüş Yolu üzerinden Sabri Yalım Parkına kadar  Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Vatan sana canım feda, Hepimiz Mehmetiz sloganları atarak  yürüdüler.

Sabri Yalım Parkı’nda grup adına konuşmayı ilk olarak Türk İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar yaptı. Uyar, “Fikirler, düşünceler, inançlar farklı olabilir. Ama farklı olmadığımız tek şey Türkiye Cumhuriyeti ve askeridir. Öldürtmeyiz, onlar için ölürüz. Bin yıllık kardeşliğe kahpe PKK taş koymaya çalışıyor. Bu millet Malazgirt’te, Kudüs’te, Çanakkale’de gereken mesajı dünyaya verdi zaten. Bu millet öleni ile ölen millettir. Biz ölürüz, kaçmayız. Kahpe gibi arkadan vurmayız. Sabrımızı da taşırmak istemiyoruz. Buraya gelen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Adnan Uyar’ın konuşmasından sonra Kocaeli Teröre Karşı Birlik Platformu tarafından hazırlanan basın açıklaması okundu. Açıklamada “Terör bir insanlık suçudur. Kim tarafından ve hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın bütün terör örgütleri gayri meşrudur. Terörün mağdurları; çocuklar, gençler, anneler, babalar, eşler hatta doğmamış çocuklardır, bütün toplumdur. Dini, dili, mezhebi, ırkı olmayan terör; din, dil, mezhep, ırk ayrımı yapmaksızın sadece insanların değil insanlığın da düşmanıdır. Son olarak Dağlıca ve Iğdır’da terörün katlettiği asker ve polisler, bizleriz. Bizim evlatlarımız, bizim yakınlarımız, bizim kardeşlerimizdir. Onlar bizim kardeşçe yaşamamız için canlarını feda edenlerdir. Terörist, kardeşliğimize pusu kurmak için onları katledenlerdir” denildi. Basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılanlar  alandan ayrıldılar.