• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kocaeli şubeden 8 Mart kutlamaları...

Basın Servisi
09.03.2012

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Tüpraş Genel Müdürlüğü kış bahçesinde kutlandı. Tüpraş İzmit Rafineri Müdürlüğü ve Tüpraş Genel Müdürlüğü’nde çalışan kadın üyelerimizin katılımı ile gerçekleşen kutlamaya Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı Salih AKDUMAN, Başkan Yardımcımız Nesimi YETİŞOĞLU, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Teoman AYDINOĞLU,Temel AKTAŞ, Denetim Kurulu Üyesi Kamil KESKİN,Tüpraş Genel Müdürlüğü işyeri Baştemsilcisi Naci TOKSOY, Tüpraş İzmit Rafineri Müdürlüğü Baştemsilcisi Faruk ARIKAN, işyeri temsilcilerimiz İsmail BİLGİN, Süleyman SİRMEN ile Tüpraş Genel Müdür Yardımcıları Yılmaz BAYRAKTAR ve Nezih AKÇINAR katıldılar.

Burada bir konuşma yapan Başkan AKDUMAN şunları söyledi: 8 Mart 1957 tarihinde Amerika’da kapitalizmin en çirkin vahşi saldırılarından biri olan 129 kadın işçinin yanarak can verdiği günün akabinde ilan edilen Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.

Onlardan olduğumuz ve yaşamamızın, doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız ihtiyaç duyduğumuzda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren insanlardır kadınlarımız. Bazen de Atatürk’ün dediği gibi dünyada hiçbir milletin kadını ‘‘Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim’’diyemez.

Bu duygu ve düşüncelerle hem ülkemizde hem de dünyada kadının hak ettiği yere ulaştığı, emeğinin değer bulduğu bir dünya yaratmak dileğiyle Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.”

 

 

Kaynak: Kocaeli Şube