• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kocaeli Şube'den Bericap işçilerine dayanışma ziyareti

Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkan ve Yönetim Kurulu, Tüpraş ve Gübretaş'tan oluşan bir grup çalışanlarla birlikte 118 gündür emek mücadelesi veren Bericap işçilerine destek amacıyla ziyarette bulundular.

22.04.2011

Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkan ve Yönetim Kurulu, Tüpraş ve Gübretaş'tan oluşan bir grup çalışanlarla birlikte 118 gündür emek mücadelesi veren Bericap işçilerine destek amacıyla ziyarette bulundular. Kocaeli Şubesi Başkan ve yöneticileri ile Tüpraş ve Gübretaş işçileri ziyaret sırasında yaptıkları konuşmalarda bundan böyle sınıf dayanışmasında daha etkin olacaklarını belirttiler. Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar dayanışma ziyaretinde yaptığı konuşmada, Bericap çalışanlarının verdiği mücadeleden herkesin dersler çıkarması gerektiğini söyledi ve Bericap işçilerine mücadelelerinde başarılar diledi. Daha sonra Kocaeli Şube'nin getirdiği gıda paketleri eylemdeki işçilere dağıtıldı.

Kocaeli Şube'nin bu ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti, mutluluğu ve morali dile getiren Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz ise Kocaeli Şube Başkanının şahsında tüm ziyaretçilere ve Kocaeli Şube çalışanlarına teşekkür etti. Ayakta durabilmenin, var olabilmenin tek yolunun sınıf dayanışması olduğunu, bu günlerde buna çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Akyüz, direnişte inançlı ve kararlı olmanın mücadele azmini yükselttiğini söyledi.