• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kocaeli Şubemizde Geleneksel Bayram Kutlaması

Kocaeli Şubemiz üyelerimiz ile birlikte şube binasında bayramlaştı.

Basın Servisi
16.08.2013

Bayramlaşmada konuşan Şube Başkanımız Salih Akduman, “Dünyada merhamet kuraklığının yaşandığı şu günlerde bayramlarımız, kardeşliğin, hatırlanmanın ve hatırlamanın en yoğun şekilde yaşandığı günlerdir” dedi.
Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi üyeleri ile birlikte Bayramın 1.günü şube binasında bayramlaştı. Petrol-İş Kocaeli Şubesi Başkanı Salih Akdumanın ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşmaya Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, yönetim, denetim, disiplin kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri, geçmiş dönemlerde iş yerlerinden emekli olan ve çalışan üyeler katıldı. Bayramlaşmada konuşan Akduman, “Dünyada merhamet kuraklığının yaşandığı şu günlerde bayramlarımız, kardeşliğin, hatırlanmanın ve hatırlamanın en yoğun şekilde yaşandığı günlerdir” dedi.

BARIŞ TEMENNİSİ
Samimi ve aile sıcaklığında geçen bayramlaşmada konuşan Kocaeli Şube Başkanımız Akduman, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlayarak, barışın ve kardeşliğin hüküm süreceği bayramları görmeyi arzuladıklarını duyurdu. Başkan Akduman, “ Dünyada merhamet kuraklığının yaşandığı şu günlerde bayramlarımız, kardeşliğin, hatırlanmanın ve hatırlamanın en yoğun şekilde yaşandığı günlerdir. İslam dininin hüküm sürdüğü fakat kardeşin kardeşi vurarak kan döktüğü topraklarda yaşıyoruz. Umarım ki bu bayramda tüm dünyada barışın hüküm sürdüğü günleri görebiliriz”  dedi.

‘KLİŞE AMA ÖNEMLİ’
Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar ise bayram temennilerinin klişeleşmiş ama evrensel bir dil olduğunu belirterek herkesin barış için çağrı yapmasını istedi. Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda yaşanan gelişmeleri hatırlatan Yaşar, “İyilerin ve kötülerin savaşı her zaman devam edecek. İyiler her zaman olduğu gibi barış isterken umarız ki kötüler de bayramın arkasına sığınarak barış temennisinde bulunur ve göstermelik de olsa barış için bir çaba harcarlar. Bu mesajlar her zaman verilen klişeleşmiş sözlerdi. Ama evrensel bir önemi olduğu için çok önemsiyoruz” dedi.

Kaynak: Kocaeli Şubesi