Mecaplast ve Polifen Kimya'da yeni üyelere eğitim

5 Şubat 2006 tarihinde Gebze Belediyesi Kültür Salonu'nda yeni üyelerimize eğitim amacıyla toplandık. Eğitime Genel Merkez Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri İsmet Yiğit ve eğitim uzmanı İsmail Hakkı Kurt katıldılar.
05.02.2006

5 Şubat 2006 tarihinde Gebze Belediyesi Kültür Salonunda eğitim amacıyla toplandık. 2006 yılı içinde yeni örgütlendiğimiz Mecaplast’ta (Taysat Sanayi Bölgesi) 185 kişi ve Polifen Kimya San. Firmasında (GOSB ve Plastikçiler Sanayii Bölgesi) 185 kişi çalışıyor ve her iki işyerinde örgütlenme çalışmalarımız bitti. Tespit ve yetki başvurusu için Çalışma Bakanlığı’na müracaat edildi. Eğitime Genel Merkez Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri İsmet Yiğit ve eğitim uzmanı İsmail Hakkı Kurt katıldılar.
Sendika olarak 2006 yılını örgütlenme yılı ilan ettik. Bundan sonra da örgütlenme çalışmalarımız devam edecektir. Biz yönetim olarak göreve geldiğimizden bu yana eğitim ve örgütlenmeye büyük önem verdik. Bugüne kadar Belediye Kültür salonunda 2-ikisi işyerlerinden karma, biri Ünilever’e ait olmak üzere 850 kişiye eğitim verdik, ayrıca sendika şubemiz konferans salonunda yine çeşitli işyerlerimizdeki üyelerimize yönelik 400 kişiye eğitim verildi. Aynı eğitim anlayışımızla, üyelerimize sendikal eğitimler sürdürülecek.Eğitimlerin paralelinde örgütlenme çalışmalarını iki kategoride sürdürüyoruz. Birincisi iç örgütlenme yani örgütlü olduğumuz yerlerdeki kapsamımızı genişleterek bu işyerlerindeki sayılarımızı % 20 civarında artırdık. Örgütlenmede ikinci hedef dış örgütlenme yani işkolumuza giren örgütsüz işyerlerinin örgütlenmesini sağlamak amacıyla yapılan örgütlenmedir. İşte bunlara örnek olarak Mecaplast ve Polifen’dir.Bugün bu salonda bu yeni iki işyerimize yönelik sendikal eğitimle birlikte çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ayrıca bundan sonra izlenecek yol ve yöntemler hakkında bilgi verilecek. Bizim bu örgütlenmelerdeki amacımız çalışanların insani ve anayasal hakları olan örgütlenmelerini sağlamak, yasalar çerçevesinde hak ve çıkarlarını korumaktır. İşverenlerimiz bundan korkmamalıdır. Aksine destek olmaları gerekmektedir. Çünkü biz üzüm yemek istiyoruz, bağcıyı dövmek değil. Karşılıklı konuşarak bir uzlaşıya varmak istiyoruz. Örgütlü olduğumuz yerlerde istikrar vardır, kalite vardır, verimlilik vardır ve en önemlisi karşılıklı anlayış ve diyalog vardır.Biz bu anlayışla öncelikle örgütsüz işyerlerindeki çalışanların artık uyanmalarını, günümüz dünyasının şartlarına göre davranıp geri kalmamalarını istiyoruz. O nedenle herkesi sendikalı olmaya davet ediyoruz.Sendikalı olmak yasal bir haktır. Sendikalı ol güçlü ol. İş güvencesine sahip çık. İşçi Arkadaş!1950 yılında hakkını arayan ve insanlık hukuku peşinde olan bir grup işçinin kurduğu, 55 yıldır meşru zeminlerde işçilerin hakkı ve hukuku için mücadele vermiş bir sendika olan Petrol-İş senin sendikandır. Petrol-İş Sendikası ülke düzeyinde 18 şubesi ve 35 bin üyesi ile petrol, kimya ve lastik işkolunun en büyük sendikasıdır.Petrol-İş ‘e üye ol ! Arkadaşlarınla konuş üye olmalarını sağla, Sendika hakkına sahip çık,Bu duygu ve düşüncelerle yeni işyerlerinin örgütlenmesinin hayırlı olmasını diliyor, aramıza hoş geldiniz diyoruz.Yaşasın işçilerin birliği.