• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Merkez Yöneticilerimiz Kubilay Boya'daydı

8 Ekim Perşembe günü İzmir Dikili'de temel atma törenine katılan merkez ve şube yöneticilerimiz, aynı gün Aliağa şubemizin yaklaşık dört aydır örgütlenme mücadelesi verdiği Kubilay Boya'daki üyelerimizi ziyaret etti.

09.10.2015

Ziyarette  Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay, Şube Başkan Yardımcılarımız Menderes Akdağ, Mevlüt Çınar, Aliağa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Petkim ve Tüpraş'tan Temsilcilerimiz, İzmir şube Başkanımız A. Gani Gündoğdu, Şube Başkan Yardımcılarımız Orhan Zengin, Özgür Şadi, Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Mürsel Katırancı ve DYO Boya İşyeri Baştemsilcisi Hakan Zaptiyeoğlu yer aldı.

Burada bir konuşma yapan Yaşar, “Daha fazla örgütlenmek ve büyümek önümüze koyduğumuz hedeflerin başında geliyor.  Dört yıl önce 21 bin 700 olan üye sayımızı kısa süre içerisinde 30 bin 300 aidat ödeyen üyeye çıkardık. Dört yıl sonrası için de daha fazla büyüme hedefimiz var.” dedi.

Yaşar konuşmasına şöyle devam etti: “Birçok şubemizde olduğu gibi burada da bir örgütlenme çabası içindeyiz. Örgütlenme ve eğitim modellerini gözden geçirmek zorundayız. Özellikle Kubilay Boya gibi örgütlendiğimiz birçok ufak işyerinde üye sayımızın yüzde 55, yüzde 40'ı bulmasını değil, yüzde 70-80'lere ulaşmayı hedeflemeliyiz. Çünkü birçok işyerinde bu yönteme dair sıkıntılar yaşıyoruz. Küçük işyerlerini de örgütleyeceğiz elbette. Ama önceliğimiz bu işyerlerinde yüzde 70-80 üyeyi hedeflemek olmalıdır. Aksi takdirde bu şekilde devam edip, başaramadığımız ve işçilerin madur olduğu bir sistem sorgulanmaya başlanır.” dedi.