• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ZİYARET

Merkez Yöneticilerimizden İş Cinayetinin Yaşandığı Şirvan'a Ziyaret

Merkez Yönetim Kurulumuz Türk-İş Batman Bölge Temsilcisini ve Şirvan'da göçüğün yaşandığı madeni ziyaret ettiler.

02.12.2016

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik  30 Kasım Çarşamba günü Türk-İş Batman Bölge Temsilcisi Bahri Karakoç'u ziyaret etttiler. Bu ziyarette onlara Batman Şube Başkanımız Şehmus Kaygusuz,  Başkan Yardımcımız (Mali) Sertip Özdemir,  Yönetim Kurulu üyemiz Emin Kapuci ve şube temsilcilerimiz eşlik etti.

Ardından Merkez Yöneticilerimiz iş katliamının yaşandığı Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağı ziyaret ettiler. Maden ocağında AFAD yetkililerinden brifing alan Petrol-İş heyeti göçüğün yaşandığı ocakta incelemeler yaparak, gözlemde bulundular. Yakınlarını kaybeden ve hala göçük altında bulunan işçilerin aileleriyle görüşen yöneticilerimiz, ailelere baş sağlığı dileyip dayanışma duygularını ifade ettiler.

İşçi sağlığı ve isçi güvenliği kurallarına dair büyük ihmallerin gözlemlendiği maden ocağındaki ziyaret ile ilgili ayrıntılı değerlendirmeler kamuoyu ile daha sonra paylaşılacaktır.