• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

MHP Kocaeli İl Başkanı'ndan Başsağlığı Ziyareti

21.04.2016

17 Nisan’da TÜPRAŞ’ta meydana gelen yangında 1 işçi yaşamını yitirmiş, 4 işçi de yaralı olarak kurtulmuştu. MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve İl Yönetimi, Petrol-İş Kocaeli Şubemizde örgütlü olan TÜPRAŞ'ta meydana gelen yangında yaşamın yitiren işçi için başsağlığı ziyaretinde bulundu. Aydın Ünlü ve yönetimi Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman tarafından karşılandı. TÜPRAŞ İşyeri Temsilcilerimiz Teoman Aydınoğlu, Kamil Keskin, Vahap Orhan, Bayram Tekiner, Şeref Altınbaş, Ahmet Akbaş da ziyarete katıldı.

Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman duyarlılıkları için Ünlü'ye veİl Yönetimine teşekkür ederek, “Bazen açıklamasını yapamadığımız şeyler yaşanıyor. Nitekim Pazar gecesi de arkadaşlarımız orada bir bakım çalışması yapacaklar. Tabii sebebi araştırılıyor. Maalesef böyle bir kaza yaşandı. Müteahhitte çalışan bir arkadaşımızı da orada kaybettik. Yine müteahhittin diğer bir elemanı da hastanede tedavi görüyor. TÜPRAŞ’ın kendi kadrosundan da 3 tane yaralımız var. Bunlardan biri taburcu edildi. İki arkadaşımız da yanık ünitesinde tedavi görüyor. Şu an itibariyle durumları iyi. Tedavi süreçlerinin meşakkatli olacağını da öngörüyoruz; ama çok endişe verici bir durum yok. Kocaeli’de iyi ki bu yanık ünitesi var, ama şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da TÜPRAŞ işyerinden devamlı olarak destek alıyoruz. Yanık Üniteleri bildiğimiz bir hastane formatından çok farklı fakat yardım aldığımız hekimimiz çok değerli. TÜPRAŞ’ta  kendi personelimize güveniyoruz. Büyük çaplı bir yangın; ama kendi personelimizin aldığı eğitimler, yıllara dayanan oturmuş sistem, yangınla mücadele ekiplerimiz vs. çok hızlı bir şekilde önlem alıyoruz. İlk etapta oluşan o sıcaklık ve alev böyle bir yaralanmaya da bir arkadaşımızın da hayatını kaybetmesine yol açtı. İnşallah bundan sonrasında böyle bir olay yaşanmaz. Bizimle acımızı  paylaştığınız için şahsınıza ve ekibinize teşekkür ediyorum, ayağınıza sağlık” şeklinde konuştu.

Akduman’ın ardından konuşan Ünlü, “Bizler de MHP İl Başkanlığı olarak özellikle şahsım da işçilikten gelmiş bir siyasetçi olarak, bu konularda hassasiyetim diğer il başkanlarından daha fazla. Biz camia olarak vefat eden arkadaşınıza Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. TÜPRAŞ’ın hem Türkiye için hem Kocaeli için stratejik açıdan bir değeri var. Oradaki kadronun tecrübeli olduğunu biz de sizin söylediğiniz gibi biliyoruz. Eğitimlerden geçmiş, iş güvenliği ile ilgili önemli sınavlardan geçmiş, depremi yaşamış arkadaşlarımızın çalıştığı bir işyeri. İnşallah aynı kaza tekrar yaşanmaz. Tabi Kocaeli’nin eksikleri dediğiniz gibi yanık ünitesi ya da meslek hastalıkları hastanesi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim beyannamemizde olan bir konudur. Kocaeli’ye çok geniş bir meslek hastalıkları hastanesi, sadece işçi kesimine hem yanık üniteleri hem yoğun bakım ünitesiyle ilgili büyük bir hastanenin gerek olduğunu biz her zaman söylüyoruz. Tekrardan geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı