• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Olağanüstü Toplandı

'Milli İradeyi Hedef Alan Her Türlü Darbe Girişimine Karşıyız'

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar Ankara'da yapılan Olağanüstü Türk-İş Başkanlar Kuruluna katıldı.

16.07.2016

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, ülkemizde demokrasiye ve millet iradesine yönelik darbe girişimini kınamak, gelişmeleri değerlendirmek ve bu konuda izlenmesi gereken politikaları belirlemek üzere bugün 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 19.00’de Ankara'da olağanüstü olarak toplandı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TOBB Genel Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, MEMURSEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Türk Kamusen Başkanı İsmail Koncuk, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin ve Türk-İş'e bağlı sendikaların Genel Başkanlarının da içerisinde bulunduğu,  Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı dün gece yaşanan hain darbe teşebbüsünün ardından 16 Temmuz 2016 günü TBMM'ni ziyaret ederek Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile görüştü. Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Ergün  Atalay TBMM'de yapılan basın açıklamasında TÜRK-İŞ olarak demokrasiye ve halkın iradesine yönelik tüm girişimlerin karşısında olacaklarını  belirtti.

Karma İstişare Komitesi Heyeti ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay'ı ziyaret etti.

Türk-İş Olağanüstü Başkanlar kurulu toplantısının ardından kamuoyu ile paylaşılan basın açıklamasının tam metni aşağıda yer almaktadır.

“TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu ülkemize ve milletimize karşı girişilen bu kalkışmayı demokrasiye ve milletin iradesine karşı girişilen bir darbe olarak görmektedir.

TÜRK-İŞ, Anayasal düzenin dışında gelişen, milletin iradesini yok sayan her türlü girişimin karşısındadır. Terör belasının ülkemizi sardığı, dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan bugünlerde dün geceden itibaren yaşanılan facia akıllara durgunluk vermektedir.

Yaşananlar inanılmazdır. Türk askeri; Türk askerini, polisini ve sivil vatandaşını vurmuş; polisiyle çatışmıştır. Tarihinin hiçbir döneminde baskı altına alınamayan yüce meclisimiz kendi savaş uçaklarımız, helikopterlerimiz tarafından vurulmuştur. Göz bebeklerimiz, ülkemizin güvenliğinin teminatı olan Hava Kuvvetlerinden, MİT karargâhına, Emniyet Teşkilatının Özel Harekât Merkezinden stratejik bir kurum olan TÜRKSAT Merkezine dek devletimizin tüm kilit noktalarındaki binalara acımasızca saldırılmış, şu ana kadar toplam 161 vatandaşımız, askerimiz ve polisimiz şehit edilmiştir.

Bu kalkışma, darbe girişiminden öte, kırk yıllık bir sürede uluslararası bir proje olarak oluşturulan FETÖ/PDY’nin milli iradeyi bertaraf ederek devletimizi içeriden “işgal etme” girişimi olarak değerlendirilmektedir.

Yapılanlar affedilmezdir. Bu sinsi terör örgütünün yaptıkları milletimiz tarafından asla unutulmayacak ve affedilmeyecektir.

Olaylar başladığında Sakarya’da bulunan Genel Başkanımız Ergün ATALAY, saat 01:00 de Sakarya Kent Meydanında yaklaşık 50 bin kişilik bir vatandaş grubuna hitap ederek TÜRK-İŞ’in 1 milyon işçisiyle bu darbenin sonuna kadar karşısında olduğunu, bu ülkenin kimsenin babasının çiftliği olmadığını haykırarak orada bulunan herkesin elinde bayraklarla sabaha kadar Valilik meydanında olacağını duyurmuştur.

TÜRK-İŞ Yönetimi, Başkanlar Kurulu, TÜRK-İŞ üyesi sendikalar, bir milyon TÜRK-İŞ üyesi işçi ve bu üyelerin 4 milyona yakın ailesiyle birlikte hep beraber ülkesinin, meclisinin ve milletinin yanındadır. Yanında kalmaya da devam edecektir.

Aziz milletimizin dik duruşuyla bu bela defedilme yoluna girmiştir. İşçilerimiz bu menfur kalkışma ve terör saldırısı bitene kadar meydanlardan ayrılmayacaklardır. Türk askerini Türk askerine kırdıran masum vatandaşların üzerinden tankla geçen, acımasızca bombardıman yaparak polislerimizi hunharca şehit eden hainlerin kökünün kurutulması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. TÜRK-İŞ ülkemizin huzur ve barışını hiç kimsenin bozmasına müsaade etmeyecektir. 

Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve demokratik yapısını yok etmeyi hedef alan bu menfur kalkışma ve terör saldırısını lanetliyoruz. Bu işin içinde olan tüm hainlerin tespit edilerek haklarında yasal işlemlerin başlaması memnuniyetle karşılanmakta, bir an önce hak ettikleri şekilde cezalandırılmaları beklenilmektedir. Ayrıca devletimizin başta adli, mülki, askeri, istihbarat ve kolluk kuvvetleri olan emniyet, jandarma ve sahil güvenlik kurumları ile diğer kurumlarda yapılandıkları anlaşılan bu örgütten kurtulmak için ülkemizin bir an evvel hukuki yollarla iç temizlik yapması zorunludur.    

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu olarak, ülkemizin bu zor günlerinde devletimizin, milletimizin ve yüce meclisimizin bize ihtiyacı olduğu her noktada gerekli sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyor; şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelere başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.”