Toplantı

MKEK Kırıkkale ve Ankara Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda Fiili Hizmet Süresi Zammı Çalışma Ziyareti

Genel Merkezimiz tarafından Fiili Hizmet Süresi Zammı uygulamasının kapsamının genişletilmesi için başlatılan çalışma kapsamında çalışma gurubu tarafından, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na bağlı Kırıkkale Barut Fabrikası ve Ankara Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda ziyaret gerçekleştirildi.

11.01.2017

Sendikamız İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği servisinin koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında 3 Ocak 2017 Salı günü, Kırıkkale şubemizin örgütlü olduğu Kırıkkale Barut Fabrikası'nda, 4 Ocak 2017 Çarşamba günü ise Ankara şubemizin örgütlü olduğu Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir dizi ziyaret gerçekleştirildi.

Kırıkkale Barut Fabrika Müdürü Berna Doğrul ve Ankara Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası Müdürü Timur Bağcaz'ın başkanlığında heyetler, işyerlerindeki tehlike kaynakları, kullanılan ve proses esnasında oluşan kimyasallar, işyerlerindeki iş güvenliği tedbirleri, çalışma koşulları, çalışanlara uygulanan sağlık taramaları gibi konularda detaylı bilgiler verdi. Ziyarete, Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Sefer, Ankara Şube Başkanımız Şuayip Gül, Şube Başkan Yardımcılarımız ve İşyeri Temsilcilerimiz eşlik etti. Ziyarete; Fiiili Hizmet Süresi çalışma gurubundan İş Güvenliği Uzmanı Ceyhun Gürpınar (Petrol-İş Genel Merkez), Prof.Dr. Aydın Başbuğ (Gazi Üni. İkt.ve İdr.Bil.Fak. Çal.Eko.ve End.İlşk. Bölüm Bşk.), Yrd.Doç. Hacer Kayhan (Üsküdar Üni. İş Sağ.ve Güv.Böl.), İş Güvenliği Uzmanı Nuri Bingöl (Üsküdar Üni. İş Sağ.ve Güv.Böl.), Kimya Mühendisi Mustafa Cüneyt Gezen (Üsküdar Üni.), Öğretim Görevlisi Atilla Uçan (Üsküdar Üni.) katıldı.

İki gün süren ziyaretler esnasında heyetimiz, fabrika yönetimi ve üyelerimizle görüşerek, çalışmaya kaynak olabilecek nitelikte bilgiler aldı.

Daha önce de; aynı konu kapsamında Tüpraş İzmit Rafinerisi ve MKEK Ankara Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'na birer ziyaret gerçekleştirilmişti.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...