• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

GREV

Mutlu Akü ve Mutlu Plastik'te Greve Çıkıldı

İstanbul 2 No'lu Şubemizin kapsamında olan Mutlu Akü Malz. San A.Ş. ve Mutlu Plastik San A.Ş. işyerlerinde uzun süredir devam eden toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine, 13.06.2017 tarihinde greve çıkıldı.

13.06.2017

İstanbul 2 No'lu Şubemizin kapsamında olan Mutlu Akü Malz.San A.Ş. ve Mutlu Plastik San A.Ş. işyerlerinde toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle 13 Haziran Salı günü saat 9:00'da greve çıkıldı.

Greve Genel Merkez Yöneticilerimizden Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova ile İstanbul 2 No'lu Şube Başkanımız Niyazi Recepkethüda, Başkan Yardımcılarımız Satılmış Çilli, Mehmet İldem ve işyeri temsilcilerimiz katıldı. Grev sabahın erken saatlerinde işçilerin fabrika önünde toplanmasıyla coşkulu bir şekilde başladı. İşçilerin grev pankartını asmasının ardından Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca bir konuşma yaparak basına ve kamuoyuna değerlendirmelerde bulundu. Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca konuşmasında; “İşverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle greve çıktıklarını belirterek bu tutumun devam etmesi durumunda mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Mutlu Akü ve Mutlu Plastik'in aynı çatı altında çalışıp farklı ücretler almalarını sendika olarak uygun bulmuyoruz.” dedi. Ardından işçiler sloganlar eşliğinde halaylar çektiler.