• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Neste İşçisi Açlık Grevinde

20.11.2014

BURSA Karacabey'de bulunan Nestle Gıda Sanayi Fabrikası'nda çalışırken toplu iş sözleşmesi (TİS) taslağı hazırladıkları için işten atılan 28 işçi, İstanbul'daki Nestle Genel Müdürlüğü önünde açlık grevine başladı.

Nestle Gıda Sanayi'de her şey Hak-İş'e bağlı Öz Gıda-İş ile işveren arasında imzalanan TİS sürecinde başladı. Sendikanın hazırladığı TİS taslağını beğenmeyerek çalışanların ortak taleplerinden bir TİS taslağı hazırlayan işçilerden 28'i işten çıkarıldı.

İşçiler işten atılmadan kısa bir süre önce Öz Gıdaİş'ten istifa ederek Türk-İş'e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası'na üye oldu. İşten atılmalarıyla birlikte Tek Gıda-İş Sendikası işçilere sahip çıkarak fabrika önünde direniş başlattı. İşçiler direnişin 142. gününde İstanbul'a gelerek Nestle Genel Müdürlüğü önünde işverene uyarı niteliginde bir günlük açlık grevi başlattı.

Dün sabah saatlerinde müdürlük önünde toplanan işçiler, hazırladıkları "Çocuklarımız için direniyoruz onlar için kazanacağız" yazılı dövizlerle basın açıklaması yaptı.
Tek Gıda-İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören yaptığı açıklamada Nestle işverenini eleştirerek, "Tek Gıda-İş olarak uluslararası sözleşmelerden, Anayasa'dan doğan haklarımızı eksiksiz kullanmak istediğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.

 
Kaynak: Aydınlık Gazetesi