ŞUBE GENEL KURULU

Niyazi Recepkethüda İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Seçildi

İstanbul 2 Nolu Şubemizin 19. Olağan Genel Kurulu 5 Şubat 2017 tarihinde İstanbul’da yapıldı.

06.02.2017

Sendikamızın İstanbul 2 Nolu Şubesi'nin 5 Şubat 2017 tarihinde Genel Merkez Konferans Salonu’nda yapılan 19. Olağan Genel Kurulu'nda Şube Başkanlığı'na Niyazi Recepkethüda, seçilirken, Başkan Yardımcılığına Satılmış Çilli, Şube Başkan Yardımcılığı’na (Mali) Mehmet İldem seçildi.

Şube Yönetim Kurulu Üyeleri; Mahmut Özdemir, Ender Şahiner,  Denetim Kurulu Üyeleri; Ayhan Ünal, Oktay Sarı, Kadir Şaşı, Disiplin Kurulu Üyeleri ise Hakan Ülker, Yalçın Sel, Adem Bulut’dan oluştu.

Genel Kurul’un Divan Başkanlığını Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca yürütürken, Divan Başkan yardımcılıklarını da İzmir Şube Başkanımız A.Gani Gündoğdu, Trakya Şube Başkanımız Ercan Yavuz, Düzce Şube Başkanımız Muzaffer İşık, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Ahmet Baranlı yaptılar.

İstanbul 2 Nolu Şubemizin Olağan Genel Kurulu'na Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri, şube başkanları, şube yöneticileri, şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler ve üyelerimiz de katıldı.

Kongre genel başkanımız Ali Ufuk Yaşar’ın konuşması ile başladı. Genel Başkanımız sendika ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına başta ABD olmak üzere emperyalizmin ayrımcı ve ayrıştırıcı politikalarından bahsederek başlayan Yaşar, bu politikaların insanlığa düşmanlık körüklediğini, savaşlara neden olduğunu ve büyük bir insanlık suçu olarak nitelenmesi gerektiğini belirtti. Komşu ülkelerdeki savaşın Türkiye'ye terör olarak döndüğünü vurgulayan Yaşar, terör tehdidine karşı durulmasının gerekliliğine işaret ederken terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin yanında olduklarının altını, bir kez daha çizdi ve bu mücadele sırasında şehit olanları rahmet ve minnetle andıklarını, gazilerimize acil şifalar dilediklerini söyledi.

Genel Başkan Yaşar, yaklaşan Anayasa referandumu ile ilgili şunları belirtti: “Biz Petrol-İş olarak, 12 Eylül Anayasası'nın değiştirilmesinden yana olduğumuzu hep söyledik. Temel hak ve özgürlükleri güvenceye alan, yasakları kaldıran, demokratik sosyal hukuk devletinden yana olduğumuzu defalarca ifade ettik. Bugün, milletimizin %88'inin seçtiği Milletvekillerimizden oluşan TBMM'de bir irade oluştu ve bize, yani millete bu iradenin teyidi veya reddi soruluyor. Referandum sürecinde biz; toplumsal kutuplaşmanın ve gerilimlerin tarafı olmayacağımızın altını çizerek, milletimizin bu konuda vereceği kararın hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

Konuşmasına Sendikamızın mücadele ve faaliyetlerinden bahsederek devam eden Yaşar, “Bir yandan ülkemizin ve sendikamızın en önemli işyerlerinden birisi, Türkiye Petrolleri'nde eylemlere ve çalışanların haklarını savunmaya devam ediyoruz. Öte yandan Gemlik Gübre'de grevdeki işyerimizde arkadaşlarımızla birlikte direnmeye devam ediyoruz. Bir taraftan da en büyük işyerlerimiz başta olmak üzere, Toplu İş Sözleşmeleri müzakerelerini ağırlıklı olarak takip ettiğimiz bir dönemin içerisindeyiz.” dedi.

“Örgütlenme noktasında her geçen gün, herşeye rağmen bir adım daha ileri gidiyoruz. Bir taraftan OHAL uygulamaları varken, diğer yandan ekonomik darbe söylentileriyle insanlar tedirgin edilirken, yatırımların zayıfladığı, işyerlerinin kapandığı bir dönemde üye sayımızı yükseltiyor, örgütlü olduğumuz işyerlerini artırıyoruz.” diyen Yaşar, yeni dönem eğitim çalışmalarına da Genel Merkez'de ilk temsilci eğitimleri ile başladıklarını belirtti.

Ali Ufuk Yaşar, sektörel analiz ve Fiili Hizmet Süresi Zammı konusunda yapılan çalışmaların da sürdüğünü söyleyerek, “Petrol-İş'in doğru sendikal politika ve stratejiler geliştirebilmesi için örgütlü olduğumuz işkolunun özelliklerini, işkolundaki alt sektörlerin dinamiklerini bilmek zorundayız.” dedi ve doğru sendikal politikalar belirlemek için yapılan bu çalışmayı ve sektörümüzün gerçeklerini tüm örgüte taşıyacaklarını söyledi.

Yıpranma payı olarak da bilinen Fiili Hizmet Süresi Zammı uygulamasının kapsamının genişletilmesi için yapılan çalışmaların, alanında uzman geniş bir akademisyen topluluğuyla birlikte gerçekleştirildiğini belirten Yaşar, “İlk aşamada yapılan teknik çalışmalar bitirildiğinde, Sosyal Güvenlik Kanunu'ndaki ilgili maddelerin değiştirilmesi için bir kanun değişikliği taslağı hazırlanarak Meclis'e sunulacak, ayrıca yapılan çalışma bir kitap haline getirilerek yayınlanacak ve kamuoyuna düzenlenen bir panel ile duyurulacak” dedi. Yaşar ayrıca, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Genel Başkanımız Yaşar konuşmasını, “İstanbul 2 No'lu Şubemizin Genel Kurulu'nun, tekrar hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diyerek sona erdirdi.

Ardından delege ve adayların konuşmalarına geçildi. Öğleden sonra gerçekleştirilen seçimde ise Niyazi Recepkethüda başkanlığındaki liste ile Fatih Pat başkanlığında iki liste yarıştı.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...