• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu Yatağan İşçileri Ziyaret Etti

ONURLU DİRENİŞİNİZİN YANINDAYIZ

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen,  4 Aralık Perşembe günü, Yatağan termik santrali ve bu santrale kömür sağlayan maden sahalarının özelleştirmesine karşı direnen enerji ve maden işçilerini  ziyaret etti.

05.12.2014

Petrol-İş Sendikası Genel Başkan Mustafa Öztaşkın ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen, sendikanın Yatağan işçilerinin yanında olduğunu göstermek amacıyla Yatağan termik santralinde ve maden sahalarında çalışan ve 445 gündür direnen  işçileri ziyaret etti. 

Özelleştirmeye karşı direnen enerji ve maden işçileri, devir sözleşmesinin imzalandığı ve özel sektöre devir işleminin tamamlanacağı duyumları üzerine, eylemlerini termik santral önüne taşımışlardı.

Petrol-İş Sendikası Yatağan İşçilerinin Yanında

Öztaşkın ve Sözen önce Yatağan termik santralini işçilerini ziyaret etti. Burada sendika adına işçilerle konuşan Öztaşkın, Yatağan işçilerini özelleştirmeye karşı mücadelede tarih yazdıklarını ifade etti. Öztaşkın, Bu onurlu mücadeleye Petrol-İş Sendikası olarak destek verdiklerini ve bundan sonra da vereceklerini söyledi.

Daha sonra maden işçilerini ziyaret eden Öztaşkın ve Sözen, yemekhanede toplanan maden işçilerine  hitaben, “sizler direniş  boyunca her şeyi yaptınız bizler de her zaman bu mücadelenizde  yanında olacağız” dedi.

Aliağa Şube de Yatağandaydı

Petrol-İş Sendikası Aliağa şube yönetimi ve Petkim, Tüpraş, Star Rafinerisi, Ravago ve Saybolt çalışanları, 5 Aralık Cuma günü, Yatağan termik santrali ve bu santrale kömür sağlayan maden sahalarının özelleştirmesine karşı direnen enerji ve maden işçilerini ziyaret ettiler.