• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan MKEK Ziyareti:

Örgütlenme Sağlanmadan İş Cinayetlerinin Önüne Geçilemez

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 5 Kasım Çarşamba günü  MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda çalışan temsilci ve sendika üyelerini ziyaret etti.

06.11.2014

Petrol-İş Sendikası Ankara Şubesi'ne bağlı Elmadağ'da bulunan MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nı 5 Kasım Çarşamba günü, Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar, Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül, Başkan Yardımcıları Sabri Polat ve Baki Turhan ziyaret etti. Ziyaret esnasında Fabrika Müdürü Ahmet Timur Bağcaz, işyeri sendika temsilcileri ve sendika üyeleriyle görüşüldü.

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, ziyaretin ardından basın açıklamasında bulundu. Atalay, 1936 yılında kurulan Türkiye'nin tek barut fabrikasının tehlikeli bir işyeri olduğunu söyledi. 19 Haziran'da fabrikada meydana gelen iş kazasında üç işçide ağır yanık oluştuğunu belirten Atalay sözlerine şöyle devam etti: "2013 yılı Mart ayında da iki arkadaşımızı kaybettik. Bugün buraya gelmemin sebebi iş kazası adı altında yaşanan iş cinayetleridir. Ülkemizde peş peşe iş cinayetleri oluyor. Bunların önüne geçmemiz lazım. İş cinayetlerinin önüne geçmek örgütlenmeyi gerektirir. Bunun için hükümetin örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırması lazım. Örgütlenme sağlanmadığı sürece çıkartılan kanunlarla iş cinayetlerinin önüne geçilemez.”

Konuşmasının devamında  sendikaların da üzerine düşen görevler olduğunu ifade eden Atalay, "Biz de bu işin takipçisi olmak mecburiyetindeyiz. Gelirlerimizin büyük bölümünü işçi sağlığı ve güvenliğine harcamak durumundayız" dedi.