• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Pes eden Novamed işçisi değil işveren olacak

Petrol-İş Sendikası Novamed işçilerini desteklemek için Antalya’da kitlesel basın açıklaması yaptı. Pes eden Novamed işçisi değil işveren olacak Sendikamız Petrol-İş, Antalya’da gerçekleştirilen 25. Dönem Genel Temsilciler Kurulunu takiben, 12 Kasım Pazar günü saat 14.00’da Antalya Serbest Ticaret Bölgesi’nde Novamed işyerinde grev yapan arkadaşlarımızı desteklemek için kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

Petrol-İş Sendikası Novamed işçilerini desteklemek için Antalya’da kitlesel basın açıklaması yaptı. Pes eden Novamed işçisi değil işveren olacak Sendikamız Petrol-İş, Antalya’da gerçekleştirilen 25. Dönem Genel Temsilciler Kurulunu takiben, 12 Kasım Pazar günü saat 14.00’da Antalya Serbest Ticaret Bölgesi’nde Novamed işyerinde grev yapan arkadaşlarımızı desteklemek için kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Genel merkez yöneticileri ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen şube yöneticileri ve temsilcileri Kışlahan Oteli yanında alkışlar eşliğinde Novamed’de direnişe geçen 85 Petrol-İş üyesi arkadaşımızla buluştu. “Yaşasın Novamed işçilerinin direnişi”, “Direne direne kazanacağız”, “İş ekmek yoksa barış ta yok” “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarıyla başlayan eyleme, sendikalar ve siyasi partiler de destek verdiler. Basın açıklamasında Novamed işçilerine ve Antalya kamuoyuna seslenen Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, 26 Eylül’de başlayan grevin 48. gününe girdiğini belirtikten sonra, sendika olarak enflasyonun biraz üstünde zam istendiğini dile getirerek “ Bu kadar makul tekliflerle yanaşmamıza rağmen, işveren sözleşmeyi bitirmek istemiyor. Bu grevin kırılmasını, sendikanın yetkisinin düşmesini, toplu sözleşmenin yapılmamasını istiyor.” dedi. Firmanın bu tutumundan vazgeçmesi gerektiğini belirten Genel Başkanımız sözlerini şöyle sürdürdü: “Novamed”in Almanya’daki genel merkezinde Avrupa Birliği (AB) kriterleri uygulanmaktadır ve bu kriterlere göre, örgütlenme hakkı ve işçilerin haklarını alabilmek için grev en temel haklardandır. Novamed işvereni bu haklardan hiçbirine saygı göstermemektedir.” Petrol-İş’in tarihinde çok büyük grev ve direnişe imza attığı vurgusunu yapan Genel Başkanımız : “Novamed Grevi de sendikamızın ve Türkiye işçi sınıfının tarihine altın harflerle yazılacaktır. Grev ne kadar sürerse sürsün pes eden 85 Novamed işçisi değil, ülkemizin değerlerini ve alın terimizi sömüren Alman ve İtalyan işveren olacaktır” diye sözlerini bitirdi.85 grevcinin 83’ü kadın olduğu için eylem alanı bebek ve küçük çocuk çığlıkları ile çınlıyordu. Çevre esnafının da ilgi gösterdiği basın açıklaması, Antalya yerel basınında “Petrol-İş’in Antalya çıkartması” olarak değerlendirildi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı