• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petkim'de Çalışan Üyelerimiz Sütaş Ürünlerini Boykot Etti

Basın Servisi
15.07.2014

Aliağa Şubemizde örgütlü Petkim'de çalışan üyelerimiz, Sütaş'ın işçi çıkarmalarını protesto etmek amacıyla Petkim'de Sütaş ürünleri kullanılmamasını istediler. Gece vardiyasından çıkan yaklaşık 500 işçi, fabrika sahasında toplandıktan sonra Petkim tesislerinin dış kapısına alkışlar ve sloganlar atarak gelip, yanlarında getirdikleri Sütaş markalı yoğurt ve süt ürünlerini yerlere atarak Sütaş firmasının Bursa ve Aksaray'daki iş yerlerinden 59 işçinin çıkarılmasını protesto ettiler. 
Toplanan işçilere hitaben bir konuşma yapan Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay, Petrol-İş'in örgütlü olduğu işyerlerinde Sütaş ürünlerinin tüketilmemesini istedi.

Şube Başkanımız Ahmet Oktay'ın basın açıklamasının tam metni aşağıda yer almaktadır.

Sayın Basın emekçileri ve değerli çalışma arkadaşlarım uzun bir zamandır Tek Gıda-iş Sendikasının sütaş firmasına ait Bursa ve Aksaray işyerlerinde yürütmüş olduğu örgütlenme faaliyetleri sonucu işten çıkarılan arkadaşlarımızın direnişleri devam etmektedir.

Öncelikle bu arkadaşlarımızı onurlu mücadelelerinden dolayı kutluyoruz. Değerli arkadaşlar hepinizin bildiği gibi yaşanan bu sıkıntılar ülkemizde ilk değil, sonda olmayacaktır.
Anayasal hakkımızı kullanarak daha güvenli bir iş ortamı ve çocuklarımız için daha iyi bir gelecek elde etme adına örgütlenme ve sendikalaşma hakkımızı elimizden alanlara karşı biz emekçiler olarak başarıya ulaşmanın yolu birlik, beraberlikten ve dayanışmadan geçer.

Bizler 25-30 yıldır yaşadığımız tecrübeyle bunu öğrendik. Genç kardeşlerimizde edinecek oldukları deneyimlerle bunun bu şekilde olduğunu öğreneceklerdir.
Bunun içindir ki Sütaş işyerinde onurlu mücadelelerini sürdüren emekçi kardeşlerimize destek verme sorumluluğumuzun olduğunu bilmenizi isteriz.

Bu anlamda Petrol-iş Sendikamız Genel Merkezi ve Şubelerimizle ortaklaşa alınan karar gereği Tüketimden gelen gücümüzü tüm ülke genelinde ve örgütlü olduğumuz tüm işyerlerimizde hayata geçirerek ve atılan işçiler geri alınana kadar Sütaş ürünlerini kullanmıyoruz, kullandırmıyoruz.

Değerli arkadaşlar şunun da çok iyi bilinmesini isteriz ki dayanışmanın olmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Fakat bilinen bir gerçek daha vardır dayanışmaya katkı koymayanlar küçük hesap peşinde olanlarda tarihin karanlık sayfalarında hep yerlerini almışlardır.

Onun için tüm Petkim, Tüpraş, Star, Ravogo ve Saybolt iş yerlerimizde ki tüm çalışanlarımız olarak alınan bu karara uymamız gerektiğini bir kez daha belirtmek isteriz.
Ayrıca Ülke sınırlarımız da yaşanan olumsuzluklardan da bahsedecek olursak önce Musul ve Kerkük’te Türkmenlere karşı yapılan katliamı şiddetle kınıyor ve bu katliamı durdurulması için ne gerekiyorsa bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.

Bir diğer konu katil İsrail siyonizminin Filistin halkına karşı uygulamış olduğu vahşeti de şiddetle kınıyor tüm dünya kamuoyunu göreve davet ediyoruz.
Bu duygularla hepinize iyi çalışmalar der işlerinizde kolaylıklar dileriz.

Kahrolsun İşçi Düşmanları Yaşasın İşçilerin Dayanışması
      
Petrol-iş sendikası Aliağa Şubesi

Yönetim Kurulu Adına
Ahmet OKTAY
Başkan

Kaynak: Aliağa Şubesi
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı