• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş 3 madde için bastırıyor

09.04.2015

TÜPRAŞ’ta Petrol-İş Sendikası ile işveren arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yedinci görüşme de geride kaldı. Ücret zammı ile izin ve bayram parasının görüşüldüğü toplantıdan uzlaşma çıkmadı. TÜPRAŞ’taki görüşmeye işveren temsilcileri ile Petrol-İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar, sözleşmelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kabaca, Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman ve sendika yöneticileri katıldı. Son görüşme 3,5 saate yakın sürdü.

ÜCRET ZAMMI MASADA

Görüşmenin ana gündem maddesini 3 bin 700 TÜPRAŞ işçisine verilecek ücret zammı oluşturdu. Önceki görüşmede yüzde 2,5 zam öneren TÜPRAŞ işvereni, teklifini yüzde 4,5’a yükseltirken, Petrol-İş de yüzde 17 olarak açıkladığı zam talebini yüzde 11’e çekti. Petrol-İş Şube Başkanı Akduman, “Ücret zammı tekliflerini iki taraf da bir miktar geri çekti. Ancak işverenin önerdiği yüzde 4,5 zammı yeterli görmüyoruz. Görüşmeler 14 Nisan Salı günü saat 09.30’a ertelendi” diye konuştu.

Petrol-İş Şube Başkanı Salih Akduman, sendika olarak işçilere 1000 TL izin parası ve 1000 TL bayram parası talep ettiklerini ve görüşmede bu taleplerin de gündeme geldiğini kaydetti. Akduman, “Bu iki maddede ısrar edeceğiz. Görüşmeler izin ve bayram parası üzerinde yoğunlaştı. 1000 TL izin ve 1000 TL bayram parası talebimiz var. İşveren yeni bir kalem açılmasına karşı çıkıyor ama bu iki maddeyi önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Emrah Taştan / Kocaeli

Kaynak: Aydınlık Gazetesi

http://www.aydinlikgazete.com/emek/petrol-is-3-madde-icin-bastiriyor-h67...