• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Genel Başkanı Öztaşkın:

"Ülkemizde iç güvenlikten önce iş güvenliği sorunu bulunmaktadır. Asıl bu sorunu çözmek için yasal düzenlemeler yapılmalı, yaptırımlar artırılmalı ve sermayenin kar hırsı dizginlenmelidir"

26.02.2015

ESKİŞEHİR (AA) - Petrol - İş  Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, "Ülkemizde iç güvenlikten önce iş güvenliği sorunu bulunmaktadır. Asıl bu sorunu çözmek için yasal düzenlemeler yapılmalı, yaptırımlar artırılmalı ve sermayenin kar hırsı dizginlenmelidir" dedi.

Öztaşkın, sendikasının Eskişehir'de bir otelde düzenlediği "27. Dönem 10. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu yıl yapılacak genel seçimlerin "tarihi seçim" niteliğinde olacağını dile getiren Öztaşkın, "Petrol-İş Sendikası olarak toplumun sağduyusuna güveniyoruz ve yüzyıllardır bozulmayan kardeşlik duygularıyla, toplumsal barışın kalıcı bir biçimde sağlanacağına inanıyoruz" diye konuştu.

İç güvenlik paketini eleştirerek "paketin geri çekilmesi gerektiğini" savunan Öztaşkın, "Ülkemizde iç güvenlikten önce iş güvenliği sorunu bulunmaktadır. Asıl bu sorunu çözmek için yasal düzenlemeler yapılmalı, yaptırımlar artırılmalı ve sermayenin kar hırsı dizginlenmelidir" ifadesini kullandı.

Öztaşkın, geçen yılın işçi sınıfı için "kapkara bir yıl" olduğunu belirterek, iş kazalarında 2014'te en az bin 886 işçinin, bu yılın ocak ayında da 125 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

- Kıdem tazminatı

Mustafa Öztaşkın, kıdem tazminatı konusunda da şunları kaydetti:

"Kıdem tazminatında yapılmak istenen değişikliklerle ilgili sendikalar sürekli savunma pozisyonundalar. Artık sendikalar savunmadan çıkıp, kıdem tazminatının iyileştirilmesine yönelik yeni talepler ortaya koymalıdır. Bu talepler, her türlü işten çıkarma veya işçinin kendisinin işten ayrılmasında kıdem tazminatı ödenmesi, tavan uygulamasına son verilmesi, iş yerinin iflas ve icralık durumlarında işçi alacaklarının birinci sıraya getirilmesi, hak etmede uygulanan iş yerinde 1 yıl çalışma şartı kaldırılarak, bir gün bile çalışılsa kıdem tazminatı ödenmesi, işverenlerce ödenmeyen kıdem tazminatlarının işçiye mahkemeye gitmeden devlet tarafından ödenmesi, işverenlerden tahsilinin devlet tarafından yapılması olmalıdır.  Zaman savunma değil, sendikaların yeni kazanımlar için atağa geçme zamanıdır."

Toplantıya, Petrol-İş Sendikası şube başkanları katıldı.

http://www.radikal.com.tr/eskisehir_haber/petrol_is_genel_baskani_oztask...

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı