• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

8 Mart'ta acil eylem çağrısı

Petrol-İş’in kadın grevcilerine uluslararası destek

Sendikamız Petrol-İş’in de üyesi bulunduğu Uluslararası Kimya Enerji Maden İşçileri Federasyonu ICEM Antalya’daki Novamed grevimizle ilgili olarak bütün üye örgütlere 8 Mart dolayısıyla acil eylem çağrısında bulundu. Çağrıyı içeren mektubun metnini yayımlıyoruz.

07.03.2007

ICEM Üyesi Bütün Örgütlere

Sevgili Arkadaşlar,

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadınların ekonomik, politik ve sosyal kazanımlarının küresel olarak kutlandığı bir gün. Başka önemli tarihsel olayların yanı sıra, 1911’de New York kentinde 146 kadın işçinin ölümüne yol açan Triangle Bluz Fabrikası yangınının anıldığı bir gün.

Bu yıl Dünya Kadınlar Günü’nde, Türkiye’de 84 işçi direniyor. İşçilerin seksen ikisi kadın. İşçiler 26 Eylül 2006’dan bu yana Antalya Serbest Ticaret Bölgesi’nde Fresenius Medical Care’e karşı grevdeler. İşyeri içinde ve dışında insan onuru ve adalet için mücadele veriyorlar.

8 Mart 2007’de, ICEM bütün üye örgütlerden grevci işçilere sendikaları Petrol-İş kanalıyla destek mektubu göndererek onların yanında yer almalarını istiyor.

İlişikte grevle ilgili kısa bir bilgi ve dayanışma mektubu örneği yer alıyor.

ICEM 8 Mart’ta Türkiye’deki kardeşlerimizin yanında yer alıyor ve haklarını kazanana kadar da her gün yanlarında yer alacak. Lütfen bu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde görevinizi yerine getirin, bu cesur işçilere ve Petrol-İş’e sendikanızın da onların yanında olduğunu bildirin.

Bu son derece önemli eyleme katıldığınız için teşekkür ederim.

Dostça selamlarımla,

Manfred Warda

ICEM Genel Sekreteri