• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

PETROL-İŞ KADIN DERGİSİ KADIN ÖYKÜLERİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI...

Kadın öykücüler ödüllerine kavuştular

 

 

Petrol-İş Sendikası tarafından düzenlenen “Petrol-İş Kadın Dergisi Kadın Öyküleri Yarışması”nın ödül töreni 29 Mayıs, Salı akşamı saat 19.00’da Taxim Hill Hotel’de yapıldı.

30.05.2007

Kadın öykücüler ödüllerine kavuştular

 

 

Petrol-İş Sendikası tarafından düzenlenen “Petrol-İş Kadın Dergisi Kadın Öyküleri Yarışması”nın ödül töreni 29 Mayıs, Salı akşamı saat 19.00’da Taxim Hill Hotel’de yapıldı.

Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulunun, sendikacıların, yazarların, üniversite öğretim üyelerinin ve demokratik kitle örgütlerinin katıldığı ödül törenine ilgi büyüktü.

 

Tören, Petrol- İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasına “Amacımız kadınları yazmak konusunda yüreklendirmek ve kadın emekçilerin de edebiyata yansıtılabilecek gerçekliklerinin, iç yaşantılarının olduğunu göstererek, tablonun eksik yönlerinin tamamlanmasına bir nebze olsun katkıda bulunmaktı” diye başlayan Öztaşkın, yeni bir sendikacılık anlayışı savunduklarını söyleyerek, bu anlayışın kültür ve sanat faaliyetlerinde de etkin olmayı gerekli kıldığının altını çizdi.
 

Kültürel alanda da mücadele ediyoruz

Sendikamız salt özelleştirmeye karşı mücadeleyle değil, salt ücret mücadelesiyle değil, kültürel alanda, yayınlarımızla, sanat etkinliklerimizle de bir mücadele sürdürüyor. Kadın Öyküleri Yarışması bunun en iyi kanıtı” diye konuşmasını sürdüren Öztaşkın, “Sendikamız ülkemizin demokrasi kültürüne hizmet eden bu tür yarışmaların, ortak çaba ile yaşatılabileceği gerçeğinin farkında. Daha eşit, daha adil, daha özgür bir dünya için güçlerimizi birleştirelim” dedi.
 

Mustafa Öztaşkın’ın konuşmasından sonra jüri üyelerinden, genç kadın öykücülerimizden Jaklin Çelik, yarışmada dereceye giren öykülerden pasajlar okudu. Daha sonra ödül kazananlara ödülleri verildi.
 

Ödüllerine kavuştular
 

Birincilik Ödülünü “Fadime Hanımın Işığı” adlı öyküyle kazanan Serap Gökalp ödülünü,

Petrol- İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın’ın elinden aldı.
 

İkincilik ödülünü “Variyola” isimli öyküsüyle kazanan ve yarışmaya Hannover’den katılan Kadriye Bakşi’nin ödülünü Petrol- İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Çavdar sahibine teslim etti.
 

Kendi Tabutunu Taşıyanlar” isimli öyküsüyle İkincilik Ödülüne layık görülen

Hamide Gönen’nin ödülünü de Petrol- İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Adnan Özcan verdi.

 

Melamin Tabaklar” adlı öyküyle Teşvik Ödülünü alan Nazmiye Demiroğlu'na ödülünü Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri İsmet Yiğit verdi.
 

Sukut-u Meryem” adlı öyküyle Teşvik Ödülü kazanan Gülbeyaz Karakuş ödülünü, İ. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatmagül Berktay'dan aldı.
 

Ciğer Kokusu” isimli öyküyle Teşvik Ödülü alan Hande Baba'ya ise ödülünü

Kadın Dergimizin Tarihten Kadın Sesleri köşesi yazarı, Doç. Dr. Serpil Çakır verdi.

Teşvik ödülünü kazanan yarışmacılara ve jüri üyelerine Petrol-İş Sendikası tarafından hazırlanan divit şeklinde plaketler verildi. Gece bir kokteyl ile son buldu.
 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı