• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Kocaeli Şubemizde Genel Başkanımız ile Bayramlaşma

28.09.2015

Petrol-İş Kocaeli şubesi üyeleri, Kocaelili olan Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar ile başkan seçilmesinin ardından ilk bayramlaşma mutluluğunu yaşadı. Sendika binasında gerçekleştirilen bayramlaşmaya Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman, Başkan Yardımcılarımız Nesimi Yetişoğlu,Tekin Kara ile 7 den 70'e Petrol-İş'liler katıldı.

Bayramlaşma programında açılış konuşmasını gerçekleştiren Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman, “Kurban bayramının hayırlar getirmesini diliyorum. Bayramın en güzel yanı paylaşmaktır. İyi ki böyle güzel bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkeden başka bir vatanımız yok. Siyasetten umudu kesmek üzereyiz. Barışa, özgürlüğe ve demokrasiye özlem inşallah bitecektir. Hiçbir ideoloji sendikal çalışmalarımızın üstüne çıkamayacaktır. Rabbim inşallah terörü helak eder” şeklinde konuştu.

Programında konuşan Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar ise bağlı oldukları Türk-İş Konfederasyonu'nu eleştirerek, “Türk-İş yetersiz de olsa diğer büyük işçi konfederasyonları içerisindeki en iyi performansa sahip işçi konfederasyonudur. Türk-İş'in artık daha yeterli hale gelip, aktif olması gerekiyor. Türk-İş’i biz ayağa kaldıracağız” dedi. Yaşar sözlerine şöyle devam etti:

“Ramazan Bayramı’nda genel başkanlık için aday açıklamamı burada yaptım, iki bayram arası öyle güzel çalışmışız ki bu görevi hak ettik. İlk defa sizlerle genel başkan olarak bayramlaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bu bir ekip işidir ve biz bu işi hep birlikte başardık. Seçilmiş olmanın verdiği mutluluk ile davamızın başarısı sizlerle devam edecektir. Kocaeli şubesi her zaman eylemlerin başını çekmiştir. Haklı eylemlerimiz devam edecektir. Ülke genelinde 30 bin 300 sendikalı işçinin seçtiği 250 delege ile seçime girdik ve 170 delegenin oyunu aldık. Bu başarı tesadüf değildir. Zannetmesinler ki beni sadece Kocaelili delege seçti. Girdiğimiz seçimde Kocaelili toplam 16 delege oy kullanma hakkına sahipti. İnsanlar bize güvendi ve omuzlarımıza büyük bir yük yükledi."

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar konuşmasının ardından sendika çalışanları ve üyeleri ile bayramlaştı.