Petrol-İş Kocaeli Şubesi'nde Delegeler Belirlendi

Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, 21. Dönem Olağan Genel Kurulu'nda yeni yönetimi seçecek olan 125 delegesini belirledi.

18.12.2014

Yeni dönemde aday olmayı düşündüğünü açıklayan Şube Başkanı Salih Akduman “Şubemize bağlı 6 iş yerimizin toplu sözleşme süreci 1 Ocak 2015 tarihinde başlayacaktır” dedi

Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, 10 Ocak 2015 tarihinde Antikkapı Restoran’da gerçekleşecek olan 21. Dönem Olağan Kongresi öncesinde şubeye bağlı toplam 6 iş yerinde delege seçimlerinin tamamlandığını açıkladı. Akduman, Tüpraş İzmit Rafinesi’nden 80, Tüpraş Genel Müdürlüğü’nden 4, Gübretaş’tan 12, Ege Kimya’dan 7, Ege Sil’den 4, Shell’den 5 ve şube yönetiminde görev alan 13 doğal delege olmak üzere toplamda 125 delege ile seçimleri tamamladıklarını belirtti. Akduman “Demokratik bir şekilde, işçi duruşuna yakışır kardeşlik havası içerisinde seçimleri gerçekleştirerek delegasyon yapımızı oluşturduk. 10 Ocak’ta belirlenen delegasyonun seçimiyle 4 yıl şube yönetiminde yer alacak olan arkadaşlarımızı seçeceğiz” diye konuştu.

Deva İlaç’ta bakanlıktan örgütlenmek için yetki aldıklarını ancak işverenin konuya mahkeme yoluyla itiraz ettiğini açıklayan Akduman “Şubemize bağlı olan Köseköy’de faaliyet gösteren Deva İlaç’ta yaklaşık 150 kişi ile örgütlendik. Çalışma Bakanlığı’na yaptığımız başvuru sonrasında yetki tespitini de aldık. İş veren bizim çoğunluk tespitimize itiraz etti. İnsan hak ve özgürlüklerine, mobing denebilecek şekilde karşı gelinen uygulamalara işçilerimiz maruz kalıyor. İşverenden hayata bir kez insani ölçülerden bakmasını talep ediyoruz. İşçilerimiz hiçbir kanunsuzluk yapmamış ve anayasal hakkını kullanmıştır. Biz nasıl onların itiraz sürecine saygı duyuyorsak, onlarda aynı saygıyı göstermek zorundadır. Göstermeyeceklerse bizde onların dilinden konuşuruz” dedi.

Düzce’de faaliyet gösteren Nero Plastik’te de 100 kişi ile örgütlendiklerini de açıklayan Akduman, işverenin yetki iptaline karşı açtığı davayı yargıtayın reddiyle sonuçlandığını kaydetti. Türkiye genelinde hizmet veren OVM Petrol Ofisi’nde de yetki aldıklarını ekleyen Akduman “Süreçlerimiz tamamlandığında şubemizin mevcutta 2 bin 50 olan üye sayısı, 2 bin 400’lere yükselecektir” dedi. 10 Ocak seçimlerinde henüz başkan adaylığı için başvuruda bulunan kimsenin olmadığını da sözlerine ekleyen Akduman, yeni dönemde de aday olmayı düşündüğünü ifade etti. Türkiye gündeminde geniş yer tutan iş cinayetlerini de değerlendiren Akduman “Sermayenin kar hırsıyla, insan hayatını önemsemeyen iş cinayetlerinin artık önlenmesine yönelik bir mücadele göstereceğiz” ifadelerini kullandı.