AÇIKLAMA

PETROL-İŞ MARŞI SÖZ YARIŞMASI DEĞERLENDİRMESİ SONUÇLANDI

Kuruluşundan bugüne 66 yılını geride bırakan  Türkiye'nin en köklü sendikalarından birisi olan Petrol-İş'in düzenlediği yarışma sonuçlandı.

05.09.2016

Türkiye'nin en köklü sendikalarından birisi olan Sendikamız Petrol-İş, yıllardır sürdürdüğü mücadelesini ve oluşturduğu kimliği temsil etmek üzere bestelenecek marşın sözlerini belirlemek üzere bir yarışma düzenledi.

Yarışmaya 15 ayrı şubemizden 141 üyemiz 165 şiir ile katıldı. Örgütlü olduğumuz 86 işyerinden 35'inden yarışmaya katılım sağlandı.

Aralarında şube başkan yardımcılarımız, şube yönetim kurulu üyelerimiz, şube çalışanlarımız, denetim ve disiplin kurulu üyeleri, işyeri temsilcilerimiz ve çok sayıda üyemiz olmak üzere yarışmaya yoğun bir katılım gerçekleşti. Bu durum, Petrol-İş'in üyelerinden yöneticilerine her kademesinde sendikaya bağlılığın ve aidiyetin ne kadar yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

10 ESERE MANSİYON  VERİLDİ

Uzun ve titiz bir değerlendirme süreci sonrasında sonuçlandırılan yarışmada, eserlerin bir marş sözü formuna uygun olup olmadığı temel değerlendirme kriteri oldu.

Değerlendirilen eserlerin hangisinin marş olarak bestelenebileceği düşünülerek bir sonuca ulaşıldı. Daha önce ilan ettiğimiz üzere eserler içerisinden birinci, ikinci ve üçüncü belirlemek yerine, marşın bestelenmesi sırasında faydalanılabileceği düşünülen 10 esere mansiyon verilmesi kararlaştırıldı.

Petrol-İş Marşı bu eserlerden yararlanılarak, profesyonel bir yaklaşım ve çalışmayla bestelenecektir.

Mansiyona değer görülen eser sahiplerine ayrıntıları daha sonra duyurulacak olan bir ödül töreni ile dizüstü bilgisayar verilecektir.

Ayrıca yarışmaya katılan üyelerimizin şiirleri  bir kitapta toplanarak yayımlanacaktır.

Merkez Yönetim Kurulu olarak tüm katılanlara gösterdikleri ilgi için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kadir Şahinkoç
(Polimer - İst 1 No'lu Şube)

Musa Mehmet Tuncer
(BOTAŞ - Adana Şube)