• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP'den Gezi Parkı'na yapılan müdahaleye karşı açıklama:

Polis Taksim’i Acilen Terk Etmelidir

Başbakan ve hükümet taleplere kulak vermek yerine bugün tekrar Taksim’e müdahalede bulundu. Hükümeti ve başbakanı bir kez daha sağduyuya davet ediyoruz. Taksim’de ve Türkiye’nin her yerinde yaşattığınız polis terörüne son verin. Halkın haklı taleplerine kulaklarınızı tıkamaktan artık vazgeçin.

Basın Servisi
11.06.2013

Basın Açıklaması

Polis Taksim’i Acilen Terk Etmelidir

Başbakan ve hükümet taleplere kulak vermek yerine bugün tekrar Taksim’e müdahalede bulunmuştur. Pankartların görüntü kirliliği yaratması gibi komik bir bahaneyle Taksim’i abluka altına almaya çalışmaları, başbakanın, hükümetin ve valinin halkın taleplerinden ne kadar uzak bir noktada olduklarının göstergesidir.

Bir yandan Taksim’deki eylemcilerle görüşeceğini açıklayan başbakan, bir yandan Taksim’e müdahaleye devam ediyor. Başbakan asıl görüşmesi gereken insanlara müdahalede bulunarak, onları illegal örgütmüş gibi gösterme çabası içine girerek, asıl niyetini hepimize göstermektedir.

Günlerdir süren olaylarda polisin yüzlerce insanın yaralanmasına sebep olan, can kaybına sebep olan müdahalelerini haklı gösterme çabaları, yeni yaralanmalara sebep olmaktadır. Polisin alanda olmadığı günlerde hiçbir olayın yaşanmadığı, barışçıl eylemlerin gerçekleştiği herkes tarafından bilinmektedir.

Hükümeti ve başbakanı bir kez daha sağduyuya davet ediyoruz. Taksim’de ve Türkiye’nin her yerinde yaşattığınız polis terörüne son verin. Halkın haklı taleplerine kulaklarınızı tıkamaktan artık vazgeçin. Olayların sadece polis müdahalesinin olduğu yerlerde yaşandığını ve asıl provokasyonu kendinizin yaptığını artık farkedin.

Bilal Çetintaş
Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı ve Sendikal Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü

Kaynak: Kristal İş Sendikası