• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Retunsee Başkanlar Kurulu toplandı: Daha etkin bir Retunsee için mücadeleye!

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar Sırbistan’ın Belgrad kentinde yapılan Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı Retunsee Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.

20.03.2017

 

Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı Retunsee Başkanlar Kurulu 17 Mart 2017 tarihinde Sırbistan’ın Belgrad kentinde toplandı.

Toplantıya Retunsee Genel Başkanı ve Sırbistan Enerji Sendikası Başkanı Goran Takiç, Retunsee Genel Sekreteri ve Slovenya Enerji Sendikası Başkanı Mitja Fabian, Retunsee Genel Başkan Yardımcıları Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Yunanisitan Petrol ve Gaz İşçileri Sendikası Başkanı Panagiotis Kontousiadis, Hırvatistan Enerji İşçileri Sendikası Başkanı Jasna Pipunic ve Ağa bağlı sendikaların uzman ve çalışanları katıldı.

Sendikamız Petrol-İş’ten toplantıya Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı.

Retunsee Başkanlar Kurulunun en önemli gündemi Retunsee Ağının daha da genişletilmesi, yeni üye sendikların ağa katılması ve Retunsee’nin daha etkin bir çalışma yürütmesiydi.

Bu konuda bir konuşma yapan Retunsee Genel Başkan Yardımcısı ve Petrol-İş Başkanı Ali Ufuk Yaşar Retunsee’nin sadece Güneydoğu Avrupa ile sınırlı kalmaması gerektiğini, hem güneydoğu Avrupa’dan hem Avrupa’nın diğer ülkelerinden hem de Kafkasya ve Ortadoğu’dan, genelde enerji, özelde ise petrol ve rafineri alanlarında örgütlü sendikaların katılması ile daha da büyümesinin ve etkisini artırmasının önemli olduğunu vurguladı. Yaşar, Petrol-İş Sendikasının Retunsee’de özellikle rafinerileri temsil ettiğini ve Retunsee üyelerinin örgütlü olduğu Türkiye, Yunanistan, Sırbistan, Romanya ve Hırvatistan’da bulunan yaklaşık 20 rafinerideki çalışmalara dair bilgilerin Petrol-İş’in yürüttüğü Rafineri Sekreterliğinde birikeceğini ve bu alanda daha kapsamlı bir çalışmanın yapılacağını belirtti.

Başkanlar Kurulunun bir diğer konusu ise Mayıs ayı içerisinde yapılacak Retunsee Genel Kuruluydu. Genel Kurula yönelik hazırlık çalışmalarının Genel Kurula ev sahipliği yapacak Hırvatistan Enerji İşçileri Sendkası Başkanı Jasna Pipunic sundu. Pipunic, hazırlıkların sürdüğünü ve bu çerçevede Retunsee’nin bu yıl düzenleyeceği “Dayanışma ve Eylem Günü”nün Hırvatistan işçilerine adamasının önemli olduğunu vurguladı. Dayanışma ve Eylem Gününün Hırvatistan’da yapılmasının Hırvatistan çalışma müktesebatının esnekleştirilme girişimlerine karşı Hırvatistan işçilerine moral vereceğini ve dayanışma sağlayacağınıvurguladı.

Genel Kurula yönelik tüzük değişikliklerinin de görüşüldüğü toplantı, Retunsee’nin daha aktif bir sendikal politika izlemesi temennileriyle son buldu.