• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Saadet Partililer Grevci İşçileri Ziyaret Etti

06.09.2016

Saadet Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı, İl Başkanı Mehmet Atmaca ve Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Hamza Aygün, Bursa Şubemizin örgütlü olduğu Gemlik Gübre A.Ş. işyerinde greve çıkan üyelerimizi ziyaret etti. Saadet Partililer, işçilerin alkışları ile karşılandı. Mehmet Atmaca grev çadırında işçilerin sorunlarını dinledi.

Bir konuşma yapan İl Başkanı Mehmet Atmaca ise; ‘’Bizler işçinin halinden anlayan bir hareketiz. Erbakan başbakanlık döneminde sendika %30 zam istemişti, Erbakan ise %30’u az bularak %50 zam vermiş ve tarihte bir ilki yaşatmıştı. O dönem işçi de, piyasa da rahattı’’ şeklinde konuştu.

Ardından sözü alan Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan; “Siyasi partilerimizin süreçte bizlere destek vermesinden memnunuz. Amacımız sorunun çözülmesidir. İşveren bize lazım, biz de işverene lazımız. Buradaki yetişmiş arkadaşları gözden çıkarmak akıllıca değildir ama işçilerimizin fazla gücü yok, başka işler bakan ve ayrılan da olacaktır. Bizim amacımız yetişmiş işçinin de yerinde kalmasıdır.’’ dedi.

2004’te özelleştirilen fabrikada işverenin sendika istememesinin en büyük sorun olduğunu kaydetti.Mahkeme kararıyla grev hakkı aldıkları nı anlatan Yakışan, geriye dönük 12 yıllık süreçte yapılan 4 toplu iş sözleşme görüşme sinde grev hakları bulunmadığı için önemli oranda hak kayıpları yaşadıklarını vurguladı. Bu yılki toplu iş sözleşme görüşme lerinde üç kez masaya oturmalarına rağmen ücretlerin hiç konuşula madığını savunan Yakışan, yüzde 25 oranında zam talep ettiklerini belirtti. İkramiye ve mesai ücretlerinin düşük olmasından yakınan Yakışan, ikramiye ve mesai tamlaması istediklerini öne sürdü.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı