• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Arnavutluk Sanayi İşçileri Sendikası Kongresindeydi

Sendikalar Arasında Dayanışma ve Mücadelenin Arttırılması Mesajı Verildi

Tiran'da düzenlenen Arnavutluk Sanayi İşçileri Sendikası'nın Kongresi'ne, Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı RETUNSEE üyesi Arnavutluk Sanayi İşçileri Sendikası'nın (FSPISH) davetlisi olarak Petrol-İş Sendikası'nı temsilen Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay katıldı. Petrol-İş adına katılan Genel Başkan Mustafa Öztaşkın ve Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay Arnavutluk Sendikalar Konfederasyonu KSSH Başkanı ile görüştü.

17.11.2014

Ülkenin en büyük sendikalarından birisi olan ve maden, kimya, petrol, iletişim alanında örgütlü olan Arnavutluk Sanayi İşçileri Sendikası 5. Kongresini  15 Kasım Cumartesi günü ülkenin başkentinde bulunan Tiran Uluslararası Otel'de yaptı. Toplantıya Türkiye'den Petrol-İş Sendikası ve Türk Metal Sendikası, İtalya'dan İtalya Emek Konfederasyonu CGIL üyesi İtalya Kimya, Enerji, Tekstil  ve Sanayi İşçileri Federasyonu FILCTEM, Fransa'dan Genel Emek Konfederasyonu CGT'ye bağlı Metalurji İşçileri Federasyonu FNM ve bölgedeki diğer ülkelerden sektördeki sendikalar katıldı. Arnavutluk Çalışma Bakanı Yardımcısı ve Enerji Bakanı Yardımcısı da Kongreye katılanlar arasındaydı.

Küresel Sermayeye Karşı Emek Hareketi Küresel Çapta Örgütlenmeli

Petrol-İş Sendikası'ndan toplantıya Genel Başkan Mustafa Öztaşkın ve Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkan Mustafa Öztaşkın iki ülke ve iki sendika arasındaki tarihsel ve kültürel bağların önemine dikkat çekerek bu çerçevede iki sendika arasında işbirliği ve dayanışmanın yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Öztaşkın; Petrol-İş ve FSPISH sendikaları arasındaki dayanışma ve mücadelenin uluslararası sendikal yapılar nezdinde ve ikili sendikal ilişkiler çerçevesinde ortaklaştırılmasına dikkat çekti; küresel kapitalizmin yarattığı sorunlarla başa çıkabilmenin, ancak küresel ve bölgesel çapta birlik olmakla mümkün olabileceğini vurguladı. Küresel sermayeye karşı emek hareketinin küresel çapta daha örgütlü olması gerektiğini vurgulayan Öztaşkın'ın konuşması ertesinde yapılan ikili görüşmelerde Petrol-İş ile FSPISH arasında eğitim ve kültür alanlarında işbirliğini geliştirici ortak bir protokol imzalanması kararı alındı.

Petrol-İş heyeti daha sonra Arnavutluk İşçi Konfederasyonu'nu (KSSH) ziyaret ederek Konfederasyon Başkanı Kol Nikollaj ile görüştü. Görüşmede Arnavutluk ve Türkiye'deki sendikal haklar, küresel sendikal mücadele, sendikal dayanışma konuları görüşüldü.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı