• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriALL Küresel Sendika Deva İşçilerine Destek Çağrısını Yineledi:

Sendikalaşan İşçilere İmza İle Destek Verin

IndustriALL Küresel Sendika, Petrol-İş Sendikası'nda örgütlenmek için mücadele veren Deva İlaç işçilerine destek amaçlı başlattığı imza kampanyası sonucu dünya genelinde 10 bini aşkın imza toplandı. Türkiye'den ise 400 civarında imza gelirken IndustriALL Küresel Sendika bizleri tekrar imza desteğine çağırıyor.

11.11.2014

IndustriALL Küresel Sendika,  27 Eylül tarihinde başlattığı imza kampanyası ile Türkiye'nin en büyük üçüncü ilaç şirketi olan Deva Holding'e ait ilaç fabrikasında sendikalaşmak için mücadele veren işçilere destek verilmesini istemişti. Deva işçilerinin mücadelesinin yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeyde verilen destekler sonucu Çalışma Bakanlığı, Deva Holding’e sendikayı tanıması ve toplu iş sözleşme görüşmelerine başlaması talimatını verdi. Bu gelişme sonucunda işçiler ve sendika büyük bir zafer elde etti.

Fakat Deva Holding Bakanlığın bu kararını göz ardı etti ve bunun yerine sendika aktivisti olan 6 işçiyi daha daha  işten çıkardı. İşten çıkarılan işçi sayısı 30 oldu. IndustriALL Küresel Sendika bugün Deva İlaç işçilerinin mücadelesinin başarıya ulaşması için herkesi tekrar desteğe çağırıyor.

şu adrese tıklayarak kampanyaya destek olabilirsiniz:
http://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=2524