• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Deva Holding'de basın açıklaması yapıldı

SENDİKALI OLMAK YASAL HAKKIMIZ

Deva Holding'de sendikal örgütlülüğü nedeniyle işten çıkarılan işçiler için 18 Temmuz Cuma günü işyeri önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

22.07.2014

Deva Holding'de sendikal örgütlülüğü nedeniyle işten çıkarılan işçiler için 18 Temmuz Cuma günü işyeri önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

Fabrika önündeki basın açıklamasına İstanbul 1 No'lu şube başkanımız Ahmet Baranlı, Trakya şube başkan yardımcımız Hasan Oğuz Keser, örgütlü olduğumuz Polimer, Elba Bant ve Jotun Toz Boya'da çalışan üyelerimiz ve işyeri temsilcileri,  Türk-İş İstanbul Birinci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk-İş Tekirdağ il temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy şube başkanı Murat Koçak, Teksif Sendikası Çerkezköy şube başkanı Mürsel Türkkan, Belediye –İş Sendikası Trakya şube başkanı Aziz Akyat, Türk Harb-İş Sendikası Çorlu şube başkanı Mustafa Şener, Koop-İş Sendikası Tekirdağ şube başkanı Ziya Üzmez katıldı.

Sendikalı olmak suç değil

İlk konuşmayı yapan İstanbul 1 No'lu şube başkanımız Ahmet Baranlı sendika üyesi olmanın suç olmadığını ve işten çıkarılan işçilerin bu sebeple çıkarıldığını söyledi. Baranlı  “Türkiye’de sendikalı olmak suç değildir. Petrol-İş Sendikası’na üye 8 arkadaşımızı sendikalı oldukları için işten çıkartılarak iş akitlerini feshedilmiştir. Biz her zaman arkadaşlarımızın yanındayız ve yanında da olmaya devam edeceğiz bunu da kimse engelleyemez” dedi.

Daha sonra  Türk-İş İstanbul Birinci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak bir açıklama yaptı. Büyükkucak açıklamasında “Bu gün sendikalı olmak yasal hakları olduğu halde iş akitleri feshedilen arkadaşlarımıza tüm olanaklarımızla desteğimizi vereceğiz. Demokratik bir hukuk devleti isek sendikaya üye olan arkadaşlarımızı işverenlerin söylemleriyle iş akitleri feshedilemez” dedi.

Basın açıklaması sırasında sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı. Konuşmaların ardından basın açıklaması sona erdi.