• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ÇAN/Norm Sanayi İşçileri Direniyor

“Sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz”

Petrol-İş Sendikası'na üye olmalarının ardından işten çıkarılan ve 58 gündür direnişte olan ÇAN/Norm Sanayi işçileri için bugün, işyerinin Ataşehir'deki merkez ofisi önünde basın açıklaması yapıldı. Burada ÇAN/Norm yönetimine seslenen Petrol-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğangül, “Sendikalı olmak anayasal haktır. Kanunlara uyunuz. Uymazsanız sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz.” dedi.

28.07.2015

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak kimyasal silahlara karşı korunaklı askeri kıyafet üreten ÇAN/Norm Sanayi'de çalışan 13 işçi, çalışma koşullarının ve ücretlerinin düzeltilmesi amacıyla Petrol-İş Sendikası'na üye olmalarının ardından işten çıkarıldı. 58 gündür Tuzla'da yer alan fabrika önünde direnişte olan işçiler için bugün, Petrol-İş Sendikası'ndan Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül, İstanbul 2 No'lu Şube yöneticileri ve sendika çalışanlarının yanı sıra Tümtis, Dev Sağlık-İş ve DİSK Basın-İş Sendikası'nın da desteklediği geniş katılımlı bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında anayasal hakkını kullanarak sendikalı olan 12 işçinin işten çıkarıldığını belirten Doğangül, askerler için koruyucu giysiler üreten işçilerin hangi koşullarda ve nasıl çalıştığı merak edilmiyor, dedi.

Bir kişi de olsa Petrol-İş işçinin örgütlenme hakkına sahip çıkar

ÇAN/Norm Sanayi'de örgütlenmenin önemine değinen Doğangül, çok sayıda sendikasız işçinin bulunduğu Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sendikalaşma hamlesinin değerli bir adım olacağını belirtti. Bir kişi de çalışsa bin kişi de çalışsa Petrol-İş Sendikası'nın işçilerin örgütlenme hakkına sahip çıkacağını dile getiren Doğangül, “Biz hakkımızı arayacağız, sendikalı olmak anayasal haktır. Kanunlara uyunuz. Uymazsanız sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmasının devamında Türkiye'de yaşanan gelişmelere yönelik bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar diyen Doğangül, “Biz barış istiyoruz, barışı her zaman savunduk, barışı asıl isteyen işçilerdir.” diye belirtti.

Tüm işçiler barış için yan yana gelsin

Direnişteki işçilerden Fikriye Akgül ise işyerinde işçilerin hiçbir güvenliğinin olmadığını, denetimin yapılmadığını belirtirken, çıkış noktası olarak bir sendikada örgütlenmeyi bulduk, dedi. Hiç kimseye zarar vermeden çalışma koşullarının düzeltilmesi için çabaladıklarını söyleyen Akgül, tehdit edilsek de, hakarete uğrasak da sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan katliamı kınayan Akgül, tüm işçileri barış için yan yana gelmeye çağırdı.

Destek için işçilerle birlikte basın açıklamasına katılan Tümtis Gebze Şube Başkanı Ali Rıza Atik ise, çok haklı bir mücadele içinde olan ÇAN/Norm Sanayi işçilerinin sendika olarak yanlarında olacağız diye belirtti.

Yapılan basın açıklamasının ardından kitle  “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Birleşen işçiler asla yenilmez” sloganlarıyla alandan ayrıldı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı