• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SOFYA TİYATRO KOLEJİ SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ

22.06.2005

SOFYA TİYATRO KOLEJİ SENDİKAMIZI ZİYARET ETTİ

Anton Çehov’un “Lüben Groys (Evlenme teklifi) adlı oyununu sergilemek üzere Lüleburgaz’a gelen Sofya Tiyatro Koleji öğrencileri, genel sanat yönetmenleri Prof. Elana Baeva ve sahne Yönetmeni Nikolay Kolevshev’le birlikte Sendikamızı ziyaret ettiler.

Ziyaretçileri Şube başkanımız Tekin Akın, İdari Sekreterimiz Turgut Düşova ve Mali Sekreterimiz Behzat Ekmen karşıladılar.

Prof Elana Beheva ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Sendikanızın sanat ve kültüre verdiği katkıları, buradaki Genç Oyuncular Topluluğundan öğrendim. Sendikanızın Bölgede tiyatrolara verdiği katkıları memnuniyetle karşıladık ve bizleri kabul etmenizden dolayı memnun olduk.”

Şube Başkanımız Tekin Akın’ da misafirlere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Sanatın ve kültürün evrensel olduğunu sınır ve dil tanımadığını Lüleburgaz’da bir kez daha görmüş olduk, dedi. Tekin Akın konuşmasın şöyle devam etti, “ Sizlerle tanıştığımıza memnun oldum. Grubun oyuncuları hepsi çok genç insanlar! Ben de sizin yaşınızdayken Gorgi Dimitrov’un “ Tütün” adlı kitabını okumuştum. Ve bu kitap dünya görüşümün oluşmasında bana katkıda bulundu. Şube olarak sanat ve kültürün toplumun gelişimine önemli katkıları olduğuna inanıyoruz ve bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz ” dedi. Gelen misafirlere bir hatıra olarak şapka dağıtıldı. Ve hep birlikte fotoğraf çekildi.