• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sekiz yıl önce 19 Mayıs günü kaybetmiştik:

SÜLEYMAN HOCAYI ANIYORUZ

Sendikamız eğitimcisi Süleyman Üstün Hocamızı ölümünün sekizinci yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında ailesi, dostları ve sevenleriyle birlikte anıyoruz.

Eğitim Servisi
17.05.2013

Sendikamız eğitimcisi Süleyman Üstün Hocamızı 2007 yılında 19 Mayıs günü kaybetmiştik. Hocamızı ölümünün sekizinci yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında, ailesi dostları ve sevenleriyle birlikte anacağız.

Süleyman Üstün, Kepirtepe Köy Enstitüsü'nden mezun olduktan sonra, bütün öğretmenlik hayatı boyunca yoksul Anadolu köylüsüne hizmet etti. Daha sonra bir eğitimci olarak DİSK ve çeşitli sendikalarda işçi sınıfının aydınlanması için çaba harcamaya başladı ve “İşçi sınıfının Süleyman'ı” oldu. Sadece eğitim vermekle yetinmedi, binlerce işçiyle mitinglerde, direnişlerde ön saflarda yer aldı. İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'ların düzenlenmesinde önemli görevler üstlendi.

Süleyman Hoca'nın son çalıştığı sendika Petrol-İş oldu. Hayatını kaybetmeden bir hafta öncesine dek sendikamızın eğitimlerine katılan Süleyman Üstün Hocamızın anısını, yaptığımız her eğitimde, grevde ve direnişte yaşatacağız.

Unutmadık, unutmayacağız.

Petrol-iş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu

Anma Programı:
Toplanma yeri  ve saati : Zincirlikuyu Mezarlığı girişinde, saat 13.30'da
Anma yeri ve saati  : Kabri başında saat 14.00'de

Kaynak: Eğitim Servisi
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı