• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sütaş işçileri: İş ekmek yoksa barış da yok

22.07.2014

Sütaş işçileri, 98 gündür süren ekmek mücadelesinde son kez patronu uyarmak için Sütaş Genel Müdürlüğü önünde toplandılar. Aylar öncesinden, anayasal hakları olan sendikaya üye olma haklarını kullandıkları için işten atılan işçiler o günden beri aralıksız direnişteler.

Direnişi engellemek için patron Muharrem Yılmaz' ın türlü numaralarına rağmen işçiler yılmamış, her seferinde dayanışmayı güçlendirmişlerdir.

Bugüne kadar Aksaray'dan 27, Karacabey'den 14 toplam 41 işçi işten atılmıştır. Hiçbir işçi bu süreç içinde direnişten vazgeçmemiş ve hâlâ da sürdürmektedir.

Bugün de tüm işçiler işe geri alınana dek direnişi sürdüreceklerini ve  tüm kamuoyunu Sütaş'ta sendika kabul edilene kadar ürünleri boykot etmeye ve tüketmemeye çağırdı.

İşçiler emeklerinin karşılığını vermeyen şirketi taşıdıkları pankartlarla ve attıkları "İsciyiz hakliyiz kazanacağız, Her yer TekGıda Her yer direniş!'' sloganlarıyla protesto etti.

İşten atılan arkadaşlarının geri alınmasını isteyen işçiler 'Söz bitti sıra eylemde' diyerek şirketin genel merkezi önünde basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi.

Sembolik olarak ayaklarına bağladıkları prangaları söküp atan işçiler prangaları  'İş ekmek yoksa barış da yok' sloganıyla şirketin önüne bıraktılar.

Kaynak: Birgün Gazetesi