• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

“Taşerona Hayır” Mitingi ile Tek Yürek Olundu

23.09.2014

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi 22 Eylül Pazartesi günü Türk-İş ve DİSK'in ortaklaşa düzenlediği 'Taşerona Hayır' mitingine katıldı. Basmane Meydanı'ndan yürüyüşle başlayıp, Gündoğdu Meydanı'nda basın açıklamasıyla son bulan mitinge, Türk-İş'e ve DİSK'e bağlı sendikalar ile birçok sivil toplum örgütü biraraya geldi.

Geniş  katılımın yaşandığı miting, açlık sınırının altında, asgari ücret sefaletine mahkum edilmemek, iş cinayetlerine kurban gitmemek, fıtrat diyerek, kader diyerek sermayenin yanında olmayan, işçinin yanında olan bir hükümet anlayışı için, AKP hükümetinin çıkardığı yasalarla taşeron çalıştırmayı yaygınlaştırdığı, bir kural haline getirdiği sisteme karşı, çıkarılan son torba yasada ve Kamu İhale Kanun'unda yer alan düzenlemelerle belediyelerden, sağlığa, karayollarına kadar taşeronu zorunlu hale getirmek istemesine karşı birlik olunması amacıyla gerçekleştirildi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı