• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tekirdağ'da 2 bin işçi grevde

18.06.2015

Tekirdağ’da bulunan EATON Polimer Fabrikası’nda çalışan 2 bine yakın işçi, sendika ile işveren arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca dün greve başladı.

Ramazan Fişek / Tekirdağ

Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren EATON Polimer Sanayi Kauçuk Fabrikası’nda çalışan Petrol-İş Sendikası üyesi 2 bin işçi dün greve çıktı. Taraflar arasında yapılan toplusözleşme görüşmelerinde sendikanın maaşlarda iyileştirme talebi işverence kabul edilmemişti. Geçen günlerde işveren ile sendika arasında yapılan son toplantıda da uzlaşma sağlanamayınca işçiler dün 00.00-8.00 vardiyası bitimiyle birlikte fabrika önünde toplanmaya başladı. Burada açıklama yapan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, “Gördüğünüz gibi 1900 üyemiz büyük bir coşku içerisinde bu grevi başlattı. Ücretler son derece düşük. Bu 1900 çalışanın bine yakını asgari ücret almaktadır. Dolayısıyla 100 ülkede faaliyet gösterdiklerini iddia eden, dünya genelinde 103 bin çalışanı olduğunu söyleyen EATON şirketi, burayı bir ucuz iş cenneti olarak görmektedir. Arkadaşlarımızın emeğini inanılmaz bir şekilde sömürmektedir” dedi.

“İşveren greve saygı göstermeli” diyerek konuşmasını sürdüren Öztaşkın sözlerine şöyle devam etti: “O saygıyı gördük mü? Hayır, görmedik. Burada elektriğin kesilmesi, bizim konuşmamızın engellenmeye çalışılması hiç hoş davranışlar değil. Ama işveren bu tavrını sürdürdüğü takdirde bizim tavrımız bundan sonra daha da sertleşecektir.” Öte yandan işçiler, kendilerine grev vardiya listesi hazırladı. 1900 işçi, 3 vardiya şeklinde dönüşümlü olarak fabrika önünde grev nöbeti tutacak.

Kaynak: Aydınlık Gazetesi

http://www.aydinlikgazete.com/emek/tekirdag-da-2-bin-isci-grevde-h72256....

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı